Odporúčame najlacnejšie PZP online - uzavripzp.sk a Peniazomat

Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Spôsoby získavania jedla a vody v prírode

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod Legil » 13 Okt 2011, 18:48

- mäsko sa trosku polepi, pusti tam stavu aj sa vytvori taky aspik
- taktiez to pouzivame na rychlu pripravu bud perkeltu, alebo segedinskeho gulasa a inch fajnoviek
ale najlepsie je to len tak s cibulou :yees:
Nechoď tam, kam vedie cesta ...
... namiesto toho choď tam, kde žiadna nieje a zanechaj stopu.
Obrázok užívateľa
Legil
Moderátor
 
Príspevky: 350
Registrovaný: 28 Júl 2011, 12:14
Bydlisko: 科希策 , Slovensko
Dal Ďakujem: 108 x
Dostal Ďakujem: 308 x

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod oraj » 17 Nov 2011, 19:38

:ice:
Naposledy upravil oraj dňa 13 Máj 2017, 20:54, celkovo upravené 1
oraj
 
Príspevky: 84
Registrovaný: 28 Júl 2011, 21:12
Dal Ďakujem: 15 x
Dostal Ďakujem: 26 x

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod mihal » 17 Nov 2011, 21:10

o dva tyždne idem kamárátovy pomocť s klobaskamy a sebe so slaninou. nejaky recept na slaninu neposunies? len tak sa ten bok do udiarne nehodí ci?
mihal
 
Príspevky: 227
Registrovaný: 15 Nov 2011, 16:35
Bydlisko: bratislava
Dal Ďakujem: 2 x
Dostal Ďakujem: 17 x

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod oraj » 17 Nov 2011, 23:32

:ice:
Naposledy upravil oraj dňa 13 Máj 2017, 20:53, celkovo upravené 2
oraj
 
Príspevky: 84
Registrovaný: 28 Júl 2011, 21:12
Dal Ďakujem: 15 x
Dostal Ďakujem: 26 x

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod mihal » 18 Nov 2011, 13:09

diky , do údenia ostáva asi 2-2.5 týždňa tak to by mohlo stačiť(dúfam).
inak skúšal tu niekto sušiť rybie maso?
mihal
 
Príspevky: 227
Registrovaný: 15 Nov 2011, 16:35
Bydlisko: bratislava
Dal Ďakujem: 2 x
Dostal Ďakujem: 17 x

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod oraj » 18 Nov 2011, 15:10

:ice:
Naposledy upravil oraj dňa 13 Máj 2017, 20:52, celkovo upravené 1
oraj
 
Príspevky: 84
Registrovaný: 28 Júl 2011, 21:12
Dal Ďakujem: 15 x
Dostal Ďakujem: 26 x

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod macmatej » 27 Jún 2012, 10:34

Recept na susene maso: svetoutdooru.cz
 
Obrázok užívateľa
macmatej
 
Príspevky: 803
Registrovaný: 02 Apr 2011, 22:00
Bydlisko: Trnava
Dal Ďakujem: 404 x
Dostal Ďakujem: 585 x

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod quaxo » 27 Jún 2012, 11:23

A z jednej z mojich obľúbených stránok aj skúsenosť so sušením mäsa:
http://delikatesy.etrend.sk/delikatesy/ ... jedlo-9843
Článok má aj pokračovanie.
Obrázok užívateľa
quaxo
 
Príspevky: 69
Registrovaný: 12 Mar 2012, 17:06
Bydlisko: Bratislava
Dal Ďakujem: 99 x
Dostal Ďakujem: 33 x

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod Chameleon_sk » 28 Jún 2012, 19:29

Pre tych co su masozravi za kazdych okolnosti a letne teploty neprospievaju transportu ich oblubeneho jedla:
http://www.chlazenajidla.cz/masove_konzervy_de_lux
No matter challenge, never back down
http://chameleonsk.wordpress.com
Obrázok užívateľa
Chameleon_sk
 
Príspevky: 274
Registrovaný: 19 Apr 2011, 23:27
Bydlisko: Dunajská Streda (weekend Beluša)
Dal Ďakujem: 305 x
Dostal Ďakujem: 445 x

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod stormmast3r » 28 Jún 2012, 21:26

Fajne. Ani cena neje nejako zavratna. Podla mojho rychleho prepoctu to vychadza na priblizne 1,5€ / porciu.
Byť verný totiž predovšetkým znamená byť verný sebe. (Antoine de Saint-Exupéry)
Obrázok užívateľa
stormmast3r
Skazený skaut
 
Príspevky: 671
Registrovaný: 04 Dec 2010, 18:51
Dal Ďakujem: 81 x
Dostal Ďakujem: 67 x

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod juraj1974 » 28 Apr 2013, 13:36

kedze mam pred sebou trochu dlhsi trek tak sa cez vikend opat susilo maso. Pouzil som hovadzie stehno celkom slusnej kvality bez nejak extra vela tuku.

Obrázok


Nakrajane na rezne, odblanene sa nakrajalo na tenke pasiky. Treba si dat zalezat aby tam neostal tuk a blany.

Obrázok


Samotne ochutenie je na kazdom. Zaklad je kvalitna sojova omacka, woncester, koreniny, granulovany cesnak, bylinky, kecup, a... uz ani neviem co... :lol:

Obrázok

Zmes sa premiesa a dobre sa zatazi aby sa masko dobre nasiaklo. Ja som pouzil do misky tanier opasne otoceny a zatazil som to hrncom polievky...

Obrázok

Po dvoch troch dnoch sa maso ocisti do sucha servitkom aby sa odsteranila vsetka dobrotka a v prvom rade vlhkost.

Obrázok


Na susenie pouzivam trubu a rost z nej. Na drevene spajdle napicham maso a prestrcim cez rost aby sa maso nedotykalo a malo okolo seba priestor. Takto som rozlozil 1100g

Obrázok

Susim podla struktury masa zhruba 8-12 hodin. Obcas treba rost pretocit aby sa susilo rovnomerne. Dvierka treba mat pootvorene aby mala kade vlhkost utekat.. Teplota cca 65-70 stupnov. Toto stehno sa susilo 9 hodin.

Obrázok

cely objem sa zmensil na 440g. A chuti fantastikus.. 8)

Obrázok
Uvidieť prvý je základným predpokladom toho ako nebyť videný.


http://alchymisti.blogspot.sk/?m=0
Obrázok užívateľa
juraj1974
 
Príspevky: 1502
Registrovaný: 04 Feb 2011, 13:35
Bydlisko: Kalna nad Hronom
Dal Ďakujem: 779 x
Dostal Ďakujem: 827 x

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod atti.hombre » 28 Apr 2013, 13:46

Obrázok
Som len obyčajný lesolez !- erdőmászó
Obrázok užívateľa
atti.hombre
Moderátor
 
Príspevky: 1731
Registrovaný: 14 Jún 2010, 20:50
Bydlisko: Zvolen
Dal Ďakujem: 1387 x
Dostal Ďakujem: 1321 x

Predchádzajúci

Späť na Jedlo a voda

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia


cron