Stránka 8 z 10

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 16 Feb 2015, 00:39
od jasommato
fu neviem presne kupil som hona jarmoku aj s kotlikom od chlapika co toma vrj zo stareho skladu
taky asi o polovic vecsi od vojenskeho ties hlinikovi ale tensi jednoduchsie dno a namiesto rucok kliestiky
veci hrniec moze mat tak liter a pol moznoa viac mensi cosi vyse litra a je v takom skaredom cervenom sustakovom obale

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 16 Feb 2015, 08:36
od bubi
atti.hombre píše::D tak utopence som ešte doma nerobil...vďaka bubi za recept!

Ešte doplním. Špekáčky sa zvyknú nakrojiť po dĺžke a do medzery sa vsunie cibuľa. Ja ich krájam na kolieska a mám z nich jednohubky. Robievam to do bežných zaváracích pohárov (0.7l). Tam sa zmestia dva, a jedna väčšia cibuľa. Koreniny podľa svojej chuti.

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 16 Feb 2015, 12:24
od Nataniel
Ja ešte k tým utopencom doplním, že špekačky na ich výrobu je najlepšie kúpiť v Lidli, lebo tie fakt majú 80 % mäsa a aj keď sa opekajú tak nepreskajú ako iné :-)

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 09 Mar 2015, 17:07
od bubi
:wolf: Trochu ma udivuje, že tu ešte nebolo spomenuté super jedlo zvané u susedov "buřtguláš:. Ja som si to v lese robieval pravidelne.
Zobral som jednu špekáčku, cibuľu, papriku(zelený lusk), zemiak a už iba trošku oleja, múky a zmes gulášového korenia. Soľ a vodu má kaźdý. Nakrájať , osmahnúť, podusiť a jesť.
Čo sa týka tých koreniacich zmesí, tak som nepriateľ, ale keđ už, tak si robím vlastné. :wolf:

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 09 Mar 2015, 21:44
od jasommato
kym som nedocital ze si ich robis vlastne normalne ma bolelo srdce
ties ich nemozem ani vidiet a uz som aj zrusil par ludi co sa mi to snazili nanutit do kotliku

jedlo poznam ale nevarievam spekacky somnekupil uz zopar rokou a nosim bud surove masko alebo klobasky

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 10 Mar 2015, 00:59
od Kapo
AK som to pochopil správne, tak Špekáčky si nerobí vlastné, len to gulášové korenie....
...inak je fakt, že cena takej lepšej špekáčky prevyšuje cenu lepšieho mäsa. Takže je to taký bukasový masív... :mrgreen:

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 10 Mar 2015, 01:14
od jasommato
jaj neupresnil som to :D z tich hotovich koreniacich zmesi ma boli pri srdci a odlahlo mi ked som docital ze si to miesa sam :D
a az potom som na samotny recept reagoval ze ho poznam ale nepraktikujem

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 10 Mar 2015, 08:17
od bubi
Špekáčky používam, aby to bolo rýchlo hotové. Keđ použiješ mäso, už je to guláš. A slovo buřtguláš je po slovensky slepý guláš.
K tým koreniacim zmesiam. Raz som kúpil z akéhosi divného rozmaru dve. V tzv. farmárskych produktoch. Zloženie bez lupy neprečítateľné. Aź doma som zistil, źe obsah soli 55%! Ato si říkáte druźstevníci??? :evil:

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 10 Mar 2015, 17:17
od rkw
Kuracie Trapperske Ragu.
Tak , dopredu musim upozornit ze ,,trapperske ragu" je len môj nazov a netreba to teraz rozoberat ze ci to je trapperske jedlo alebo nie :lol: . Nazval som to tak pretoze si myslim ze toto jedlo je velmi jednoduche na pripravu aj v tabore . Aj suroviny su lahko dostupne a v pohode sa daju doniest trebars na ,,zraz"
Budeme potrebovat . (pisem suroviny ako to robievam ja - kazdy tam prida alebo neprida co som uvazi ;-) )
cize - Kuracie prsia , pôr , cesnak , rajciny , sampinony, cesnak , slaninku (najlepsie domacu alebo poriadnu udenu solenu z obchodu ) no a potom klasika , sol , cierne korenie .

Postup : Nakrajame si pôr a slaninku . Zacneme smazit slaninku a ked iz je slaninka pekna do zlata pridame pôr. Tym si pripravime tzv. ,,cibulovo-slaninovy zaklad" v tomto pripade pôrovo slaninovy :D . Ked por pekne zmekne tak pridame kuracie prsia pokrajane na kocky . ( tu je podla mna dolezite aby panvica bola poriadne rozpalene , pretoze ak vtedy pridame kuracie prsia tak sa maso zceli , vznikne na nom kora , zvnutra bude stavnate a zvonka chrumkave . Osolime okerenime a ked sa maso ,,zceli" tak pridame pokrajane rajcinky a sampiony . Teraz iz len pockame kym to cele zmekne dochutime ak treba , ak nie tak je hotovo .pred koncom dame najemno pokrajany CESNAK . Tak prajem dobru chut !

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 10 Mar 2015, 18:46
od jasommato
no ale toto v zlozeni cesnak dvakrat spomenuty a v recepte zrazu nieje :o kde sapodel??

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 11 Mar 2015, 09:08
od Tito
bubi píše: A slovo buřtguláš je po slovensky slepý guláš.

...slepý preto, lebo to jedlo mäso nevidelo :mrgreen:

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 15 Mar 2015, 17:39
od Majo
rkw: Traperské ragú
Šimon, tento víkend sme sa doma rozhodli vyskúšať tvoj recept. Úspešne. Ragú s ryžou bolo na druhý deň dokonca ešte lepšie.
Doporučuje 9 z 10 traperov. Určite by doporučil aj ten desiaty, ale nebol doma.

Obrázok
Pred

Obrázok
Po...

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 17 Mar 2015, 08:20
od rkw
Super ! tesim sa ze chutilo :camp:

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 22 Mar 2015, 17:16
od bubi
Rýchla fazuľová polievka.
Pozriem recept na fazulicu a začína to: dame večer namočiť fazuľu do vody. Tým to pre mňa končí. Keď na ňu dostanem chuť, tak ju chcem hneď. Riešim to tak, že kúpim konzervu sterizilovanej fazule, nakrájam si slaninku (naozaj údenú) osmahnem, pridám nakrájanú cibuľu, osmahnem, zalejem vodou a vrazím tam pokrájanú koreňovú zeleninu a na kolieska pokrájanú fajnú mäkkú klobásu. Keđ je zelenina uvarená, tak tam vyklopím obsah tej fazuľovej konzervy a ešte nechám prejsť varom. No a samozrejme soľ, piepor (tak sa to naozaj volá) nové korenie, bobkový list. Zásmažku nedávam, a ani zemiaky.

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 06 Apr 2015, 18:44
od Majo
Chlieb

Skutočnosť, že počas veľkonočných sviatkov sú zavreté obchody, urýchlila v našej domácnosti rozhodnutie vyskúšať "tajný" recept na chlieb, ktorý tu pred časom uverejnil jasommato a doplnil svojimi skúsenosťami Bobek. Pripravovala a piekla dcéra, ja som dokumentoval.

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Výsledok bol jedlý a doporučujú všetci členovia domácnosti. Teda okrem mačky, tej chlieb akosi nejde.