Odporúčame najlacnejšie PZP online - uzavripzp.sk a Peniazomat

želatína z hlohu

želatína z hlohu

Poslaťod matus » 05 Sep 2011, 20:35

skúšali ste rad by som vedel postup a mnozstvo vody dakujem
edit : http://www.youtube.com/watch?v=aSrAZH4eblk
Naposledy upravil matus dňa 05 Sep 2011, 21:19, celkovo upravené 1
http://www.zalesactvo.wordpress.com
Príroda nikdy nezradi srdce ktoré ju miluje
Obrázok
Obrázok užívateľa
matus
 
Príspevky: 364
Registrovaný: 21 Nov 2010, 10:54
Bydlisko: hlohovec
Dal Ďakujem: 203 x
Dostal Ďakujem: 51 x

Re: želatína z hlohu

Poslaťod rayen » 05 Sep 2011, 21:05

hlohovcan sa nezaprie, ale zaujima to aj mna
Kto raz položí srdce na oltár prírody,stáva sa navždy jej túlavým psom...
Obrázok užívateľa
rayen
 
Príspevky: 361
Registrovaný: 01 Sep 2010, 16:42
Bydlisko: Pecenady
Dal Ďakujem: 1 x
Dostal Ďakujem: 13 x

Re: želatína z hlohu

Poslaťod matus » 05 Sep 2011, 21:13

ja som to spravil len sa to zle vytláčalo :D
http://www.zalesactvo.wordpress.com
Príroda nikdy nezradi srdce ktoré ju miluje
Obrázok
Obrázok užívateľa
matus
 
Príspevky: 364
Registrovaný: 21 Nov 2010, 10:54
Bydlisko: hlohovec
Dal Ďakujem: 203 x
Dostal Ďakujem: 51 x

Hlohová omáčka

Poslaťod Pája » 07 Nov 2011, 20:30

A co omáčka k masu/ kečup? :) Škoda, že recept mám teprve krátce, zkusit lze až za rok.

Tento recept pochází ze Švédska.

Suroviny: Kilo hlohu, půl litru ovocného (jablečného) octa, 15 deka cukru, sůl, čajová lžička čerstvě mletého pepře.

Suroviny: Hloh zbavíme stopek, opereme a vaříme v octu na slabém plameni asi půl hodiny. Poté směs propasírujeme, přidáme cukr, sůl a pepř. Na pánvi vaříme deset minut.Plníme do sklenic a víčkujeme. Obligátně otočíme dnem vzhůru.

Omáčku dáváme k masu a to teplou nebo studenou.

Zdroj: http://planerostliny.com/2009/08/26/Rec ... ka-k-masu/
Kráčím, tedy jsem.
Fail again, fail better. (S. Beckett)

Blog Lesní želvy
Facebook
Obrázok užívateľa
Pája
Amazonka
 
Príspevky: 1119
Registrovaný: 05 Júl 2010, 20:13
Bydlisko: Morava
Dal Ďakujem: 912 x
Dostal Ďakujem: 1209 x

Re: želatína z hlohu

Poslaťod macakv » 07 Nov 2011, 20:41

Tak tento recept musím odskušaťLebo zásoby klasického kečupu z paradajek akosi nestačia.Paja dik.
Nič nieje nemožné.
Obrázok užívateľa
macakv
 
Príspevky: 365
Registrovaný: 03 Júl 2011, 20:45
Bydlisko: Nitriansky kraj.
Dal Ďakujem: 301 x
Dostal Ďakujem: 431 x

Re: želatína z hlohu

Poslaťod stormmast3r » 27 Máj 2012, 20:05

mohol by mi niekto popisať ako ta "marmelada" chuti?
Byť verný totiž predovšetkým znamená byť verný sebe. (Antoine de Saint-Exupéry)
Obrázok užívateľa
stormmast3r
Skazený skaut
 
Príspevky: 671
Registrovaný: 04 Dec 2010, 18:51
Dal Ďakujem: 81 x
Dostal Ďakujem: 67 x

Re: želatína z hlohu

Poslaťod SKW » 27 Máj 2012, 21:19

Marmeládu z hlohu som ešte nejedol, no môžem ti povedať ako chutia samotné bobule hlohu. Majú dosť nevýraznú, "suchú" chuť, neviem to vyslovene prirovnať k ničomu, trochu to možno pripomína jablko bez výraznejšej chuti. Ale to jablko berte ozaj s rezervou, pretože bobuľu tvorí z veľkej časti kôstka, dužiny je okolo nej len málo. No tiež to záleží od toho aký je rok, niekedy sú bobule dosť vysušené a keď je rok bohatý na vlahu tak je dužina o kúsok šťavnatejšia.
“In the school of the woods, there is no graduation day.” - HORACE KEPHART, Camping and Woodcraft, 1917

SKW Bushcraft blog
Youtube kanál
Obrázok užívateľa
SKW
Moderátor
 
Príspevky: 940
Registrovaný: 05 Aug 2010, 22:36
Bydlisko: Poltár
Dal Ďakujem: 630 x
Dostal Ďakujem: 1452 x


Späť na Rastliny a ich využitie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť