zatiaľ sa mi najviac osvedčilo činenie kamencom ( teda ja používam síran hlinitý ale to je jedno).
1.najprv treba kožu namočiť-solené čerstvé tak deň solené a sušené 2 dni a treba vymieňať vodu.
2.kožu treba zbaviť blán a tuku - používam na to obojručný nôž na drevo treba ho však trochu zatupiť lebo z ostrím sa koža ľahko rozreže. Najlepšie sa to robí ne nejakej klade keď sa o kožu oprieme a blany odrezávame.
3.ďalej sa musí poriadne vyprať v teplej vode a jari.
4.činiaca zmes na ovčiu kožu - 1jogurtový kelímok na zajačiu asi tak poldeci zmesi soli a kamenca 2:1vody aby bola úplne ponorená. Necháme ju tam asi 3 dni pričom ráno a večer zamiešame
5.kožu vyberieme,necháme stiecť (nežmýkať lebo sa môže roztrhať) a mierne ju namažeme zmesou oleja, žĺtka, vody ,a amoniaku (iba mäsovú stranu nesmie sa dostať na chlpy) zabalíme mäsom dnu a necháme deň stáť.
6. kožu rozprestrieme necháme skoro úplne vyschnúť mierne navlhšíme a mäkčíme. Je na to niekoľko spôsobov ja používam tupú hranu
7. a celkom na koniec odrežene pazuchy slabiny a podobne