Meindl Perfekt

Recenzie o jednotlivých častiach výbavy

Meindl Perfekt

Poslaťod kolovrat » 09 Mar 2013, 13:29

Chcel by som sa s vami podelit o svoj nazor na topanky Meindl Perfekt. Topanky som kupoval po dlhsej rozprave s ich dalsim majitelom ako zarucenu tutovku. V prvom rade treba vediet, na co topanky chcete. Ja som ich kupoval ako celorocne na vsetky typy povrchov - to znamena nespevnene povrchy, strkovistka, sneh, les. Dalej nie som ziadny tichoslapek alebo hraniciar - ked niekam idem, idem natazko. Vsimol som si, ze niektori tu razia skor opacny pristup "(do CSLA chlebnika hajzlak, noz, deku a vodu)". Ja nie. Takze som potreboval topanku, ktora mi zaruci aj dostatocnu oporu pri neseni nakladu.
Este poviem, ze sa neda napisat , ze by som bol uz stastnym majitelom.

Prvotny dojem z topanok bol:
1. topanky su pekelne drahe (kupovane v Prahe v Meindli za necelych 7 tisic korun)
2. vobec nicim na prvy pohlad neoslnia

Dalej: topanky z krabice su nepohodlne a tak tuhe, ze som si na skusobnej plosinke a prekazkach pripadal ako odminovac. Myslim, ze oproti GTX Meindlom (Island a Himalaya) maju pri rovnakom cisle uzsie kopyto. Oproti Himalayam, ktore sa na prve obutie nosili ako papuce boli tieto ako drevaky. Napriek tomu som to riskol a vzal som ich.

Na prvej fotke a druhej je zaber, ako ma otlacili pri zostupu z Choca do Lucok. Toto bola zrejme dan za to uzke kopyto. Topanky som mal uz drhy den obute a nemal som ich na nohe prvy krat, ale rozchodene urcite neboli:

Obrázok

Obrázok

Z fotiek je jasne, ze topanku som mal riadne zasnurovanu a nebolo v nej ziadne volne miesto - otlaky sa vytvorili ale nevyvinul sa pluzgier naplneny tekutinou.

Na fotke dole je zaber, ako som susil po celom dni nosenia. Ked som sa konecne vyzul, bola napita aj vnutrona koza:
Obrázok

Tu su zabery z domaceho susenia. Vsimnite si, ako je oblast spiciek neporovnatelne uzsia oproti oblasti ulozenia paty a "komina" topanky.
Obrázok

Obrázok

Potom zazitok z doby nedavno minulej, ked som sa spolu s kamaratom splhal na zasnezenej Orave do kopca a stravili noc v terene. Topanky neotlacili, neprepustili a v jemnom sypkom snehu celkom fungovali. Pre predstavu kolko bolo snehu:
http://img.janforman.com/vikendovybatohr2rc.JPG

Dve veci by som nemeckym ubermensche inzenyre vytkol: na dane cislo uzke kopyto (ked pri velkosti topanky 10 je vlozka od vyrobcu 9,5) a prilis velky priestor v "komine topanky", hlavne na usti/vstupe do nej.

Pre tych, ktori by chceli model s GTX membranou vrelo odporucam model Himalaya. Je o nieco drahsi nez Island, ale myslim, ze to stoji za to. Boli to moje favority este na papieri, ale nakoniec som dal prednost celokozenej topanke.
Skusal som aj model Badile, kedze som nebol presvedceny, ze Perfekt je to spravne pre mna, ale poviem otvorene, ze ta topanka nie je za tie peniaze nic moc (cena porovnatelna s Hanwag Alaska). Najvacsia vada pre mna - boli prilis nizke. Tych par milimetrov vysky "komina" skratka chyba. Ak by boli aspon o jedno ocko pre snurku vyssie, nemal by som nad cim uvazovat a zostalo by mi aj viac penazi. Kazdopadne stale mi vrtaju hlavou, pretoze Perfekty su pre vacsinu povrchov na Slovensku jednoducho tuhe. Ale v tejto skupine topanok (kategoria B) je myslim vacsia ponuka aj od ostatnych vyrobcov (menovite napriklad cesky Garmisch s.r.o).
Obrázok užívateľa
kolovrat
 
Príspevky: 71
Registrovaný: 07 Mar 2013, 21:21
Bydlisko: západ
Dal Ďakujem: 7 x
Dostal Ďakujem: 20 x

Re: Meindl Perfekt

Poslaťod atti.hombre » 09 Mar 2013, 14:03

Máš fakt smolu...ja som teraz v akcii kupoval toto: MEINDL Jersey PRO GTX Dark Brown na nosenie po meste,ako náhradu za HiTec čo ma vydržali 7 rokov.Sú tiež celokoža s GTX a v kat. B. Zatial spokojnosť.

Tiež preferujem pevnú obuv na hory ,lebo tiež nechodím moc nalahko,aj ked sa snažím váhu batohu redukovať.Na tento účel som pred 2 rokmi kúpil Asolo PowerMatic 100 GV ( max. spokojnosť )- v každom prípade ak máte štandardé chodidlo tak si treba do poznámky u väčšiny topánok v tejto kategorii dopísať,že chcete rozšírenú verziu.Tie 4mm naviac zvýšia komfort...

Je dobré ,že si napísal čo si napísal,lebo kopa ludí nevie čo kúpiť a každá informácia sa cení!
:camp:

P.S.
http://www.mall.sk/vysoka-obuv/meindl-jersey-pro-gtx
http://eshop.asolo.sk/topanky-pre-tazsi ... 100-gv-583
Obrázok užívateľa
atti.hombre
Moderátor
 
Príspevky: 1986
Registrovaný: 14 Jún 2010, 20:50
Bydlisko: Zvolen
Dal Ďakujem: 1858 x
Dostal Ďakujem: 2230 x

Re: Meindl Perfekt

Poslaťod kolovrat » 09 Mar 2013, 16:03

Vdaka Atti, len som chcel uviest veci na spravnu mieru. Predsa len sa najdu ludia, mozno neznali, mozno ohureni a siahnu po "tom najlepsom, co trh ponuka". Tak isto som to riesil i ja - chcel som skratka to najlepsie, co sa dalo u nas zohnat. A myslim si, ze som zrovna dobre neurobil. To vsak ukaze az cas ... mozno za 12 rokov budem pisat, ze sa mi odtrhlo prve putko na snurkach ...
To najlepsie som chcel aj preto, ze poslednych par rokov mam skratka smolu na obuv: od sandalov az po tazke topanky. Zatial najlepsi kauf je podla mna Aigle Arizona, ktore som kupil v podnikovej predajni v Partizanskom za 8 euro par. Vzal som hned tri.
Netreba sa hned nechat zlakat na topanky kategorie C, lebo to moze dopadnut ako v mojom pripade. Kamarat ide po chodniku, lebo ma obuv z pracovnych pomocok a ja musim ist po trave, lebo v Perfektoch sa po ceste chodi dost zle. Jednoducho som na Slovenske podmienky prestrelil. Ja s tym zit dokazem, otazne je, ci aj ostatni potencionalni alebo uz majitelia Perfektov.
Kto ma moznost a financie ho netlacia, urcite sa v tejto cenovej kategorii oplati pozriet aj Makarove topanky. Vzhladovo pripominaju Perfekty.
Kamarat kupil svoje Perfekty v sieti polovnickych obchodov Grube. Jedna predajna je v Kovacovej.
Na rozpad.cz sa rozoberali aj ceske topanky Garmisch. Tiez sa pozitivne hodnotili nejake pionyrky La Reginetta:
http://www.junshop.cz/inshop/obuv/reginetta-strana-2/

Inak tie Meindle Jersey su v akcii na predaj aj v ich podnikovej predajni v Prahe:
http://www.meindlboty.cz/index.php?novinka=301


Ale nechcem to tu zvrhnut na debatny kruzok, tak este poznamenam to, ze uvazujem prave o Meindl Badile ako "mestskej obuvi", len ta cena je trocha mimo.
Obrázok užívateľa
kolovrat
 
Príspevky: 71
Registrovaný: 07 Mar 2013, 21:21
Bydlisko: západ
Dal Ďakujem: 7 x
Dostal Ďakujem: 20 x

Re: Meindl Perfekt

Poslaťod ogonok » 10 Mar 2013, 22:13

nechapem jednu vec, ako Ti mohli v prahe "dovolit" kupit taketo boty :roll: (teraz narazam na predajcov) co viem tak tieto boty si kupuju typkovia co prechadzaju andy a podobne krkolomnosti(kamarat robi v prahe v meindly). Pokial niesi v tatrach kazdy den niekde na vrcholoch Ti uplne staci bota kat. B- vlasna skusenost. Tieto boty by som volil keby ze som partizanom niekde v alpach a pod 2000 m.n.m by som sa uz nikdy nemal vratit :lol: . Ako sa hovori clovek sa uci na svojich chybach.
Dal by som do pozornosti boty od ASOLO http://eshop.asolo.sk/topanky-pre-lahsi ... ve-gtx-593 typkovia maju s tym dobre skusenosti v afg, a vseobecne ludia si ich chvalia, myslim ze dobra volba na topanky do "mesta" a na nieco lahsie...
ogonok
 
Príspevky: 35
Registrovaný: 05 Júl 2010, 22:07
Dal Ďakujem: 3 x
Dostal Ďakujem: 1 x

Re: Meindl Perfekt

Poslaťod kolovrat » 11 Mar 2013, 08:01

Poviem to jednoducho - nechcel som topanky s membranou a Badile ma nejako neoslovili (prave aj cenou zrovnatelnou s Hanwag Alaska GTX).
Vdaka za tip, ale henta topanka sa mi vobec nepaci. Na ucely, ktore si mi tu popisoval mi pride vhodnejsi prave model Badile, ktory davam do pozornosti i ostatnym. Hoci som ho skritizoval, tak je to hlavne pre jeho cenu.
A este dodam preco - topanka, ktora ma drzat dennodenne nosenie po meste ale aj mimo neho musi byt tuha a odolna. Hento pretechnizovane sci-fi mi tak vobec nepride - vela casti, vela svov, vela umelej hmoty, ktora ma ine vlastnosti nez koza. A nemam rad nubuk/brusenu kozu na topankach.

dodatok: moje prve skutocne "turisticke" topanky boli Garmont Eclipse GTX a taky drahy sunt svet nevidel. Odvtedy sa tejto znacke a topankam im podobnym vyhybam. Viac info mozem poskytnut v sukromnej sprave.
Obrázok užívateľa
kolovrat
 
Príspevky: 71
Registrovaný: 07 Mar 2013, 21:21
Bydlisko: západ
Dal Ďakujem: 7 x
Dostal Ďakujem: 20 x

Re: Meindl Perfekt

Poslaťod ogonok » 11 Mar 2013, 10:40

este otazocka: preco si sa rozhodlo prave pre meindly? Co viem tak Hanwag aj Lowa robia niektore svoje modely aj bez GTX membrany.
ogonok
 
Príspevky: 35
Registrovaný: 05 Júl 2010, 22:07
Dal Ďakujem: 3 x
Dostal Ďakujem: 1 x

Re: Meindl Perfekt

Poslaťod kolovrat » 11 Mar 2013, 12:24

Jednoducha odpoved: odporucili mi ich vlastnici.
Hanwag Alaska som mal tiez v merku, ale nazory dlhorocnych uzivatelov boli take, ze to uz nie su tie Alasky, ako pred rokmi.
O ostatne modeli tychto vyrobcov som sa dalej nezaujimal.
Obrázok užívateľa
kolovrat
 
Príspevky: 71
Registrovaný: 07 Mar 2013, 21:21
Bydlisko: západ
Dal Ďakujem: 7 x
Dostal Ďakujem: 20 x

Re: Meindl Perfekt

Poslaťod Bic0 » 11 Mar 2013, 13:33

Ono dnes sa bohuzial o mnohych modeloch ba dokonca aj znackach hovori ze uz to nie je to co to byvalo. Kedysi sa silo menej kusov, vacsinou v krajine kde sidlila firma co to aj predavala a za vyssie ceny. Dnes sa kvoli velkej konkurencii a nizkym cenam vsetci presuvaju do Ciny, Indie, Pakistanu atd a tam casto kvalita pokryvkava.
Bic0
 
Príspevky: 208
Registrovaný: 07 Máj 2012, 00:15
Bydlisko: Pezinok
Dal Ďakujem: 0 x
Dostal Ďakujem: 21 x

Re: Meindl Perfekt

Poslaťod Kyl » 04 Mar 2014, 12:04

Nedávno som si aj ja kúpil tieto pohorky (Meindl Perfekt) a môj pohľad na ne je úplne iný ako má kolovrat. V jednom s ním súhlasím sú naozaj dosť drahé, ale ak to berieme v pomere ku kvalite spracovania a ku kvalite použitých materiálov, tak to určite nie je také zlé. Áno je pravda, že z pohľadu dnešných ľudí nevyzerajú moderne, nemajú „super“ Gore-tex membránu, sú ťažké a tvrdé, ale majú svoje osobité čaro a keď si ich obujem mám úplne iný pocit... Po rozchodení mi perfektne sadli na nohu, ich vyššiu hmotnosť na nohe vôbec nevnímam a pevnosť topánok beriem skôr ako výhodu, keďže nie vždy chodím len po upravených chodníkoch.
„Super-membránu“ som na topánkach nechcel, pretože som nadobudol pocit, že super-marketingová stratégia je v prípade membrán prevratnejša než samotné membrány. Perfekty imregnujem prostriedkom Meindl Sil-Proof, ktorý je „stvorený“ na tieto topánky a môžem povedať, že zatiaľ mi nepremokli ani po dvoj dňovom pochode vo vlhkom snehu a nepremokli ani keď som občas skočil do potoka. Po prečítaní rôznych skúseností popísaných na fórach som pri rozchodení čakal, že mi narobia dosť otlakov, ale zatiaľ sa žiadny neobjavil. To však ešte môže prísť pri dlhších pochodoch s ťažkým ruksakom. V Perfektoch mám zatiaľ nachodených prvých cca 100km a z toho len jednu dvojdňovú akciu s ťažkým batohom na chrbte, takže neskôr možno ešte doplním skúsenosti po vážnejších akciách.
Na topánky má však veľa ľudí úplne iné nároky ako ja a preto ich nemôžem odporučiť ako vhodné pohorky pre každého. Perfekty majú svoj osobitý charakter a spokojného majiteľa si jednoducho musia nájsť. Ak si potrpíte na mäkučké topánky s čo najnižšou hmotnosťou tak sa kúpe týchto topánok radšej vyhnite.

Typ na záver: na rozchodenie takýchto tvrdších topánok je dobré nechať kožu trochu nasiaknuť vodou a vydať sa do hôr na nie príliš dlhú túru. Ja som si dal na začiatok cca 7km pomerne členitým terénom a vošiel som do každej kaluže, ktorú som mal po ceste.
Obrázok užívateľa
Kyl
 
Príspevky: 36
Registrovaný: 29 Dec 2012, 18:35
Bydlisko: Strážovské vrchy
Dal Ďakujem: 64 x
Dostal Ďakujem: 134 x

Re: Meindl Perfekt

Poslaťod kolovrat » 05 Mar 2014, 17:40

Na Perfekty po tom, co zazivam s Badilmi (topanka od rovnakeho vyrobcu) nemozem povedat ani pol zleho slova. Pravda je vsak taka, ze to nie je topanka pre kazdeho a myslim, ze robit v nich viacdnovu zatazovu turistiku za mokra by som rozhodne nechcel. Nie je nic horsie, ako sa zobudit skrehnuty a obut si studene mokre topanky. V tomto ma textilna membrana skratka navrch.
Obrázok užívateľa
kolovrat
 
Príspevky: 71
Registrovaný: 07 Mar 2013, 21:21
Bydlisko: západ
Dal Ďakujem: 7 x
Dostal Ďakujem: 20 x


Späť na Recenzie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť