Celý sortiment rezbárskych nástrojov od overenej švédskej značky mora nájdeš napríklad
TU.
Ja s obľubou vyrezávam z divej čerešne, brezy alebo jaseňa. Keď sa pritrafí niekde pri cestách zvyknú čistiť a vypiľovať jablone. Jabloň má asi najkrajšie drevo, jadrové. Čerešna má krásnu vzorku, čo môžeš vidieť na tej miske hore a tiež jaseň je charakteristicky pórovitý i keď trocha tvrdší.
Breza je asi najlepšia na vyrezávanie, len má nevýrazné drevo. Ale napríklad brezová hrča, z ktorej sa originálne poháre kuksy vyrábajú, tak tá má nádherný vzor. Akurát že je tvrdá ako kameň.
Na finiš môžeš použiť šmirgeľ, alebo nemusíš. Záleží od toho, aký sa ti páči vzhľad, či pekne do hladka, alebo tradičný finiš po noži.