Kubo doplnil by som ťa, že sa už dneska dajú kúpiť aj zateplené trekové boty (niečo ako B/C, prípadne C, len s izoláciou). Oproti bežným trekovým botkám je to v zime fest rozdiel. Pokiaľ niekto ide na poľovačku Nivou a nerieši váhu neseného nákladu, tak si vezme aj elektrickú deku na baterky. No ak sa má všetko niesť na pleciach, tak najmä v zime prídu multifunkčné veci (napr. teplé topánky vhodné aj na chôdzu v teréne) celkom vhod
U Valušiaka je dosť často problém s predajcami - prakticky vždy keď som u nich bol, tak boli chalani buď zúfalo mimo brandže (o tech. parametroch toho, čo predávajú nevedia ani figu) alebo sú neskutočne neochotní poradiť - povedia "dobrý deň" a viac sa o človeka nestarajú, max. mu podajú iné číslo. Náš šéf by ma za taký prístup na fleku hnal kade ľahšie
Ono paradoxne najhoršia teplota pre zálesáka je okolo nuly, resp. okolo mínus 5 až plus 5 - vtedy je vlhko a chladno a to je veľmi zlá kombinácia. Keď je hlboký mínus = suchý mráz, tak je to lepšie. Vtedy páperie nevhlne a sneh je suchý.