Po dlhej dobe zvazujem kupu novych topanok. Kriteria nasledovne
-musia byt vhodne do stredne narocneho terenu, v podstate lesy a nejake tie "kopce", obcas mozno do Tatier, ale primarne kriterium to nie je
-casto nosim batoh, maximalne 20kg (skor v extremnom pripade, v poslednom case mozno tak 10kg, alebo aj menej), takze musia byt stabilne
-membranu uprednostnujem Gore-Tex, ale vo vynimocnom pripade nie je nutna. Prezil by som aj bez nej.
-uprednostnujem znacky Lowa, Haix, Meindl, Merrell, Hanwag... ale necham sa nahovorit aj na nieco ine
Zatial dost zvazujem tieto:
Merrell Outbound Gore-tex verzia bez koze, viem ich zohnat s postovnym za cca 145€ (ebay)
Merrell Outbound Gore-tex kozena verzia, s postovnym za nejakych 180-190€ (obchod)
Lowa combat boots, s postovnym 180€, presne som to nepozeral
Nejake ine navrhy? Zatial sa mi pozdavaju dost tie prve, su to moderne topanky (2010), najlacnejsie z nich, sice neviem ci by som si mal doplatit za kozenu verziu . Merrell sice v nasich koncinach az taky rozsireny nie je, ale v USA je to dost znama znacka... okrem toho jedne mam doma, takze tu je vyhoda vyskusania si ich a lepsie si dokazem vybrat cislo. Lowa combat boots som dlho zvazol, i ked mi pridu skor take vysokohorske, ci to nebude overkill na bezny bushcraft.