Nemám dôvod neveriť tomu, čo je napísané vo vyššie citovanej recenzii, hoci nemám s touto obuvou žiadne skúseností a ešte som ju ani nevidel "naživo"...
Bezpochyby Meindl je špičková, svetová značka obuvi, čo sa týka použitých materiálov a spracovania a určite vydrží roky a niekomu aj celý život (závisí to od toho, ako často je používaná...)
Myslím si, že táto recenzia veľmi pekne poukazuje na to, ako asi dosť ľudí uvažuje o tom, čo je kvalitné (merané množstvom zaplatených peňazí...) a následne prichádzajú prípadne sklamania (pomerne často...)
Táto obuv nie je nekvalitná preto, lebo po hodine nosenia v mokrej tráve premokla... Ono (paradoxne) aj tá najkvalitnejšia obuv je len dobre spracovaná obyčajná koža a nič viac ani menej...
A človek môže tú kožu natierať čímkoľvek a aj tak časom vlhkosť prepustí... Je to prírodný materiál... Je to niečo podobné ako naše staré čsla kanady vz.60: kvalitná koža a spracovanie, dlhovekosť, len menší komfort a pre mnoho ľudí neatraktívny vzhľad, ale cena...
: ja som ich pred rokmi kúpil ešte za 17 eur!... (od známej) a nebojím sa ich porovnať, ohľadne kvality kože a spracovania (šitie), s ktoroukoľvek značkovou, outdoorovou obuvou... A v niektorých prípadoch vydrží ešte viac ako niektoré značky obuvi... Človek dosť prepláca tovar iba preto, lebo je to renomovaná značka...
Veľa ľudí si myslí, že ak za nejaký tovar dá "ťažké tisíce", tak z neho už nikdy "krv nepotečie"...
, t. z., že vec vydrží (bez údržby) a pri hocakom (nešetrnom) zaobchádzaní "naveky"...
Myslím si, že je to trochu naivné ponímanie..., hlavne v dnešnej dobe, kedy človek nájde nejaké "chybičky krásy" už aj u tých "naj..." značkách, pri rôzných tovaroch...
Chcem poukázať na to, aký je pomer-nepomer kvality a ceny v dnešnej dobe, ak to porovnáme s minulosťou: trebars pri spomínaných kanadách vz.60 a turistickou obuvou "dnešných dní"...
Podobných príkladov by sa dalo uviesť veľmi veľa. Snáď každý už niekde počul:... niekedy, keď som si kúpil..., tak to bola iná kvalita..., nie ako teraz...
Čiže, podľa mňa je trochu chybou orientovať sa pri výbere tovaru iba výškou ceny a značkou..., je to dosť skresľujúce... Mnohokrát si človek kúpi podobnú kvalitu za lacnejší peniaz... Vravím to z vlastných skúseností, pri rôznych tovaroch...