Keby som si mal ja vybrať, či tie topánky z lidlu alebo naše kanady 60ky tak beriem tie kanady. Za 22 eur pevnejšiu a odolnejšiu obuv nezoženieš. Ale bacha nieje to nič na dlhé túry, pri týchto kanadách môžeš zabudnúť na nejaký komfort. Sú tak na bežné bushcraftenie, samotné 60ky toho znesú veľmi veľa, oveľa viac než dokážu vydržať tvoje nohy.
Keď idem do lesa niekde blízko, kde viem, že prejdem tak maximálne kilometer, je všade bahno a voda, stále si beriem svoje staré zabehnuté kanady 60ky (poriadna vložka a kvalitne ponožky nosenie podstatne zpríjemnia) . V prípade, že idem na serióznejšiu turistiku, kemping, viac dní a chcem komfort, tak na to mám kvalitnú obuv s vibram podrážkou a membránou.
Oboje kanady čo si dal obrázok a nižšie link su originály, overiť si to vieš, pozri si štampeľ vnútri na boku, alebo na jazyku, mali by tam byť prekrížené meče, znak zekonu michalovce. Rozdiel medzi tými dvomi kanadami je v prackách a vo vyleštení povrchu kože, môžu pochádzať z rôznych rokov výroby.