Rolf píše:...
Kanady vzoru 60 mám dvoje.
Jedne klasické čierne s podrážkou "V3S" pre rádove vojsko s remienkami, ktoré sa prevliekajú cez 2 "obdĺžniky". Používam ich do lesa a na prácu v záhrade.
Druhé mám "lampasácke" s klasickou "zebrovanou" podrážkou s dierkovanými remienkami. Škoda, že vonkajšia koža má čierne prevedenie a vnútro je klasické tmavo hnedé. Podľa mňa majú mäkšiu podrážku, takže lepšie tlmia pri chôdzi v meste. Používam ich keď idem na služobné cesty s prácami v teréne.
Kupodivu sa dá s obidvoma celkom slušne šoférovať (používam č. 30 = 290 mm) ale nie veľmi dlhé trasy (do 200-300 km)

. Zatiaľ som mal problém len pri dodávke do 3,5t Citroen Jumper lebo má brzdu/plyn veľmi blízko seba

.
Zohnal som si aj zateplenú verziu vzoru 90, ale keďže "zima" v roku 2013/2014 nejak nebola a mne sa podarilo zohnať požadovanú veľkosť až v marci 2014 tak som ich už nemal ako otestovať

. Uvidím, či mi túto zimu (2014/2015) v nich budú mrznúť prsty aj pri použití zimných trekových thermo ponožiek "Dr. Hunter Winter"

.
Dostal som sa ešte asi k raritným "lampasáckym" kanadám vzoru 90 (vraj súčasť výstroje pre "colňákov"). Vnútorná aj vonkajšia koža sú hnedej farby ale podrážka je úplné iná - ani "V3S", ani zebra (potom dodám fotky). Nedarí sa mi zohnať v KE hnedé vojenské leštidlo na obuv, tak som použil hnedý krém na obuv TOP BOX 60 ml (plastová nádoba s kovovým uzáverom).

Je dosť tuhej konzistencie, takže sa ťažšie naberá na vyradenú kefku "Curaprox" stednej tvrdosti (možno som kúpil krém z blbej várky ale uzáver keď som otváral bol počuť, že tesnil). Zdá sa mi, že sa nejak nedá poriadne vyleštiť s kefou na "glanc" (po 4 min "šúrovania" som to vzdal

) a flanelovú handru nemám. Snáď za cca 10 dní mi dôjde ich originál hnedé vojenské leštidlo tak budem zvedavý, či v tom bude rozdiel. Zatiaľ mám skúsenosti len s čiernym vojenským leštidlom na obuv TOPA FIX 250 g v plechovej pixly. Ten zas pri letnom počasí (skladované na chodbe v "panelákovom" byte) rozpúšťa nejakú zložku a tým vytvára menšie "labutie jazero"

.
72janik píše:...
Ďakujem za "link"

. Poslal som im mail, či majú moju veľkosť (o čom veľmi pochybujem ale možno motyka vystrelí

).
Keďže majú nejaký druh zateplenia tak sa nebudú dať nakrémovať z vnútra balzamom na kožu

. Zatiaľ keď som tak zrobil na nezateplených ČSĽA kanadách, mal 1 tenké a 1 hrubé ponožky a každý deň ich trochu rozchádzal (pri venčení psa alebo cestou do obchodu), tak som otlaky nemal.
Mám možnosť zakúpiť tieto vojenské zateplené čižmy (asi vzor 90 pre rádové vojsko) s "V3S" podrážkou ale obávam sa kvality materiálu lebo môže ísť aj o rok výroby 2005

.

Trochu som sa rozpísal tak ma snáď zato neukameňujete

.