Majro píše:Ahoj, potrebujem kanady vhodné na prácu v ťažkom teréne ale aj na dlhšie trasy. Mám vz.60 na prácu sú v pohode ale pri dlhšom pochode mi derú achilovku do krvi. Sú membránové typy rovnako odolné ako celokožené alebo je komfort na úkor trvanlivosti ? A ako je to s nepremokavosťou v tečúcej vode? Vopred dik
Chris píše:Pripájam moju skúsenosť s kanadami vz. 2007 "zimné". Zimné som dal do úvodzoviek preto, lebo sú tak slangovo označované pre textilnú podšívku . Osobne som sa v nich cítil oveľa pohodlnejšie ako vo vz.60/90, avšak mám pár výhrad. Odlepila sa mi podrážka, reklamoval som to, opravili ich ale teraz to začína zas. Ako už bolo spomenuté, odieranie kože nie nič výnimočné. Dezén podrážky je celkom fajn, ale odiera sa rýchlejšie ako na vz.60/90. Vložka je dosť mizerná. Medzi podrážkou a kožou je dosť veľká medzera, uchytáva sa tam bordel, ťažko sa to čistí. Nosím ich celoročne a zatiaľ mi nepremokli. Nie je to úplne objektívne, pretože v nich chodím len jednodňovky a kratšie túry. V lete je v nich celkom fajn, na to si nemôžem sťažovať. Švy impregnujem včelím voskom, zvyšok krémom alebo olejom na koženú obuv. Krém sa mi osvedčil omnoho viac. Tieto boty nebolo potrebné absolútne rozchodiť, nikdy som v nich nemal otlak ani ma nikde netlačia, sedia mi perfektne.
Tieto boty mi po pár úpravách vyhovujú, ale kvôli odlepujúcej sa podrážke si ich druhýkrát nekúpim.
Nabudúce pár riadkov o tomto: http://www.prabos.cz/cz/8-produkty/1-prabos-profi-shoes/15-military-obuv/22-extreme-gtx/133-s-00625-profi-trek-plus.html
stormmast3r píše:To niesu Zimne ale "Zimne". Ta podšivka tam je len na to aby sa vydrela a zavadzala.
army 90 píše:Čím sa da lepšie zalepiť odlepujúca sa podražka na kanadach 2007.Chemoprenom či sukundovim lepidlom???
army 90 píše:Čím sa da lepšie zalepiť odlepujúca sa podražka na kanadach 2007.Chemoprenom či sukundovim lepidlom???
stormmast3r píše:Odnes obuvnikovi. Prilepi to tak ze ten spoj vydrzi dlhsie ako samotne kanady...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť