Ale nič som nepojedol. A debatovať o tom, či je na fotke len zostava alebo práve prebieha proces plnenia tiež nemienim. Je to totiž úplne jedno. Len sa mi tak trocha srdco zovrelo, keď som videl hmotnosť možno aj flnej PB fľaše, ktorá balansuje na tom tenkom sosáku a ešte jemnejších závitoch. Ja by som to takto nepostavil ani na vodorovný stôl, nieto ešte na klátik v záhrade.
Proces plnenia je mi jasný, to mi ver. Kedysi som nad tým tiež rozmýšlal... A čo sa fyziky týka, tak som ju mal tuším tri semestre.
Ako to máš zavesiť? No jednoducho prevleč dierami vo veľkej fľaši špagát a niekam za niečo to zaves. Ide len o odstránenie pnutia v závitoch pri takých bočných pákach.
A jednu radu načisto zadarmo. Už som videl aj lepšie zostavy s filtráciou pevných častíc a vody. Lebo takto preliavaš do kartuše aj ten najnaj bordel z veľkej fľaše. Potom to môže korodovať zvnútra, alebo nejaká špina znefunkční ventil a bude si to posmrdovať. To, že ho nevidíš, ešte neznamená, že tam nieje. Aspoň aké také opatrenie proti tomu je, keď fľašu neotočíš úplne hore bruchom, ale len nakloníš cca 45 stupňov. Tak, aby sa ten bordel neprelial do malej. Samozrejme pred samotným plnením nemixovať veľkou fľašou aby sa nezvíril ten sajrajt.
A dobre býva pred plnením strčiť kartušu do mrazáku. Najlepšie v hrubej ponožke, aby sa to vonku neohrievalo tak rýchlo....to na margo tej fyziky