Nadviazem v tomto vlakne na dalsi sposob varenia na BCB Crusanderi. V tomto clanku chcem spomenut drievkac od Macmateja o ktorom sa uz popisalo v prislusnom vlakne. Ide o vypalok z 1mm hrubeho nerezoveho plechu a sklada sa s piatich kusov. 4 steny a jedna podlaha ktoru som ale v tomto pripade nepouzil ale pouzil som liehovy varic.

Cely varic sa posklada presne podla toho ako to Maco navrhol a pasuje tam aj Mil-Tec horak ako prdelka na serblik. Samotne zlozenie je otazka par sekund. Do horaka som nalial presne 30ml liehu a vlozil som ho pocas skladania do varica. Crusander som naplnil skoro po okraj vodou co je cca 750ml.

Zapalenie horaka sa robi trochu v predstihu lebo lieh sa zacne zohrievat a az potom lieh zacne splynovat co je vlastne jeho princip...

Samotne horenie trvalo cca 15 minut a voda v mom zacala uz celkom aj vriet ale napln 30ml ako som zistil je nedostatocne na celkove prevarenie takeho mnozstva vody. V prvom nedockavom pokuse som vo vnutri prevaril 0:5l vody za 9 a pol minuty ale zena ma vyhodila von na dvor a tam som robil cely tento test...

Mozem prehlasit ze tento univerzalny varic ma velke moznosti pri vareni v lese. Ci je to pouzitie ako drievkac kde sa vmontuje este dierovana podlaha alebo bez nej s liehovym varicom. Urcite si prave nasiel svoje cestne miesto v mojej vybave pri tulani sa medzi stromami. Moje velke vdaka patri Macmatejovi ktory je otcom tohoto projektu. Dikes mravec...