Ty máš luk z PVC trubky, ktorý dáva rýchlosť aspoň porovnatelnú s rýchlosťou priemerne dobre spraveného dreveného luku? Tzn. nejakých tých 170ftp (teda v žiadnom prípade extrém? Inak slovo extrém tu používate jak naše ministerstvo vnútra, 180ftp je úplný štandard už tisíce rokov)?
Ak máš, tak sa Ti týmto ospravedlňujem za ten posmech! Po skúsenostiach tomu ale nejak neverím.
Zo dva krát mi tu takéto PVC niekto doniesol, celý nadšený, že aký zázrak za pár šušňov a keď si následne ludkovia strelili s ozajstným lukom, tak to čapli rovno do smeťáku. 100 metrov strelí aj guma s trenírok. Ak by sa z hajzlových trubiek dal bežne spraviť luk s rýchlosťou 180ftp, tak by tých lukov boli na pretekoch haldy a nejaká podnikavá duša by to už dávne roky vyrábala po 20euro za kus. Lenže nie sú a nevyrába! Pretože s tým na 20metrov treba nadmierovať až do neba a človek pri výstrele tŕpne či sa to vôbec doplazí k terču. Na konštatovanie, že kus ohnutej hajzlovej trubky je lepší ako 10tisíce rokov vyrábané, používané a zdokonalované drevené luky treba o dosť väčší prehľad a skúsenosti s rôznymi lukmi než je jeden pokus z PVC trubky a zručnosti k vyhľadávaniu videí na jutub. A tiež vcelku dosť arogancie.
Môžme sa o tom baviť, keď si to vlastnoručne porovnáš. Kludne príď, postavíme si 3Dtrať a môžeš skúšať rôzne luky...
K tým zmienkam o "survivale" (čo je mimochodom pre mňa skôr vypisovanie daňového priznania, vybavovanie estekačky, schôdza zrpš a čakanie na sociálne výhody dôchodkového veku, než pobyt v tej hnustnej prírode, snažiacej sa ma zabiť ): kto bude v tomto smere vo väčšej výhode? Ten čo potrebuje kus PVC trubky a plynový šporák, alebo ten, ktorému stačí nôž a vedomosti a skúsenosti k výrobe celodreva?
Ale musím uznať, že ako recyklácia odpadu by to bolo super!