od Franky » 28 Dec 2016, 20:48
Ahoj,
nakoniec som pouzil paracord 550. Cuduj sa svete, hrubka zodpoveda sipom, ktore som kupil na ebay aj na fantasyobchod.cz, ale asi bude pravda, ze je to trochu lenivy material. Co v konecnom dosledku asi ovplyvni vypustnu rychlost. Na fantasyobchod som si objednal nahradnu tetivu, ako ju oni nazyvaju. Jedna sa o podobnu snuru, aka je na žalúziách a vsetci si ju tam chvalia, tak uvidim. Este som ju neskusil.
Co sa vsak teraz chcem opytat je, ze ako vyriesit to, aby sip po vertikalnej rovine letel tam, kam chcem. Na vacsine lukov je totiz v mieste, kde sa sip dotyka/trie o luk take vybratie v tvare L, cim sa docieli to, ze sip sa prakticky nachadza v strede (sirky) luku.
Ja som to vyriesil tak, ze som trubku na danom mieste stlacil trochu viac. No stale tonieje zrejme ono. Alebo je to len moja neskusenost, lebo len zacinam so strielanim..
Teraz vyrabam luk, ktoreho ramena su z 3/4´´rury a madlo je o sirke jedneho celeho palca.
Je to z toho dovodu, ze chcem luk zosilnit sklolaminatovymi tyckami a premyslam, ze do rukovate ( kde je dany material duplovany, ako vnutornym materialom samotneho ramena, tak aj vonkajsou hrubsou rurou) vyrezem vyssie zmienene ulozisko pre sip kvazy v tvare pismena L.
Co si o tom myslis ? Na youtube totiz vacsina to vybratie pre sip neriesi a zjavne strielaju bez problemov.
Trochu som sa rozpisal, tak hadam teba ani ostatnych moj prispevok neunudil k smrti.
Maj sa
Franky