Co mě zajímá? No, někdo jen střílí nebo někdy střílel, někdo je dokonce i sbírá anebo je jenom renovuje.. A někdo má třeba i doma skvost, ani o tom neví… Možností je spousta.
Další otázka je z čeho, anebo na co… čím?
Začnu asi u sebe, jak jinak. Moje začátky měl na starost už můj děda, kdy mě tajně učil střílet na pecky od třešní, špejle atd. Vlastnil Slavii 620, což byla poměrně populární vzduchovka, ve svý době jedna z nejlepších. Později, asi v pátý třídě základní školy, jsem se tak nějak díky tomuhle nevšednímu dívčímu koníčku čistě náhodou namotala až do Svazarmu a tím jsem získala „sponzora“ a taky hlavně „svoji“ Slavii 630, která měla oproti 620 (a i jiným běžným vzduchovkám té doby) regulovatelný hledí i do stran. No, místní svazarmovští představitelé dali ovšem přednost motokárám, takže mojí spásou byl nakonec střelecký kroužek pod záštitou školy a SSM, ale kde mi bylo poskytnuto neuvěřitelný zázemí. Dokonce mi zakoupili Haenell 312 s dioptrem… Prostě paráda!
Roky minuli, časy se změnili, lidi taky, a po X letech se zas postupně vracím do svých dětských let, kdy vzduch provoněly diaboly (už teda né ty z Kovohutí Příbram), a dejchá na mě mmj. kus historie. Několik let se již věnuju sběratelství, mojí vášní jsou vzduchovky vyrobené československými puškaři. Mám docela malou sbírku, cca čítá 65 ks, a mimo to ještě „aktivně“ střílím. K tomu účelu ale používám vzduchovky německý fy. Weihrauch - HW97kT a HW98 (asi možná to nejvíc nejlepší pro tu danou soutěžní disciplínu, a mezi pružinovkama jim může konkurovat jedině ProSport od fy. Air Arms).
Říkáte si - čím to tak asi krmí? Vzhledem k tomu, že jsem z Čech, kde se vyráběj nejlepší a nejpřesnější diaboly na světě

Pokusím se sem postupně umisťovat něco jako fotografie těch mým vzduchovkových babiček, a pokud bude zájem, třeba o nich i něco napíšu.
Byla bych ráda, kdyby tu v budoucnu nebyla dokumentace anebo příspěvky jen ode mě, ale taky od vás ostatních, třeba i jen náhodných rekreačních střelců…