Netopiers píše:zdravím ja mám Batoh BW 65 litrový bojový a som z ním celkom spokojný až na to že pri dlhšej túre mi odsekne ruky
má strašne úzke a tvrdé popruhy. Veľkosťou mi vyhovuje aj na dlhšie treky ale chceme n
a budúce leto prejsť s kamarátmi cestu SNP
má približne 750km a už po prvej 50 by som ten batoh spálil. Poradil by mi niekto taký najlepší batoh do takých 50€. Velkost asi tých 70l. Dakujem
pokiaľ máš problém iba s popruhmi, že sú úzke a režú, inak si spokojný, tak ja by som na tvojom mieste vypolstroval, poprípade zrobil nové popruhy...
A možno ti to 2 Eurá a 10 centov vyriešia ..
http://www.usarmy.sk/svk/goods/2963/opa ... hy-ruksakuInak z kúska celty a zo starej karimatky sa dá vyrobiť vycpávka ako lusk .-) Natiahneš na popruh a si vysmiaty ..
Potom ale čítam že v nasledujúcom príspevku vravíš o bolesti krížov -- tu by som odporučil
a: zpevniť chrbtové svalstvo
b: uložiť rupcak tak, aby ťa neťahal ( do zadu ), ale tlačil ( dopredu )k zemi, teda nebudeš namáhať slabé svaly na chrbte, ale podstatne pevnejšie brušné a stehenné
..
Inak ja osobne mám 3 rupcaky, jeden starý ( možno starší ako polovica osadenstva
) .. na jednodňovky je to super , jeden nový od Bundeshweru 85 litrák s dvoma vakmi po stranách ( už síce neviem kolko stál, ale 100 percentne viac ako 50€
), kde odnesem všetko aj na 10 dní a jeden na kovových krosnách .. Nie že by sa mi zle nosili, alebo čo, ale serie ma ak niečo mám naspodu ( trebárz suché ponožky ) a potrebujem ich skôr ako som plánoval , jednoducho nejak mi nevyhovuje filozofia bágla.
Chcem si cez zimu urobiť drevenné krosná so systémom vakov tak, aby uspokojil potreby od jednodňovky až po maximum. Mám to vyšpekulované tak, aby som za 5 minút dostal konfiguráciu akú potrebujem a aby som sa kdekoľvek po zložení z chrbta dostal k čomukoľvek tak, aby som nič nevykladal. Popri tom by sa mal vak prispôsobiť svojou veľkosťou obsahu, teda kľudne môže byť 5 litrový a za chvíľku 25 litrový ... Ak dožijem, predvediem