Ano, a dá se využít nejenom jako gril, ba právě onehdy jsem se tu o něm zmínila proto, že díky tomu nepotřebujete řešit závěs na ešus

Je to velmi praktická věc, využitá je u mě ale spíše v zimě, když je sníh - to je člověk rád, když najde v lese (myslím pochopitelně les u nás v Čechách) vůbec nějaké to palivové dříví, a jelikož bývá většinou mokré… dá se na tom skvěle vařit v jakýmkoli typu ešusu, a oheň si zbytečně nedusíte (v létě takový problém nemáte, a k tomu opékání stačí obyčejně kus klacku, kámen…). Navíc zimní období je pro nás masožravce velmi příznivé v tom, že si klidně na pár dní můžeme do žracáku přibalit větší kus nějaký tý flákoty a neřešit zbytečně její trvanlivost za syrova
Vzala jsem si ho s sebou na poslední portálovou akci (zimní sraz), tam i z důvodu onoho grilování, a poněvadž je to šikovně skladný, někteří projevili zájem si něco podobného pořídit.
Tak alespoň pár obrázků i toho „mojeho“ (i s malým plánkem jak se skládá), bo ti zručnější jako
Maco si to dokážou doma vyrobit

(ale kdo si to chce koupit nebo nemá prostě jinou možnost, oficiální název je „grilliput“).
Celý set se dá jednoduše složit do jedné z trubek se šroubovacím uzávěrem…