Osobne už niekoľko mesiacov používam tento http://www.teamwildoutfitters.com/ridge ... olive.html
Je úžasne pohodlný aj keď riadne jednoduchý vo svojej konštrukcii. Má mať 30 litrov ale osobne som si k nemu kúpil pouche od DD (čo su vyššie než širšie)
a do jednej zbalil celtu, v druhej mám náradie. V samotnom rupsaku mám spacák, thermarestku, hlinik. ešus, sekeru jedlo, náhradne oblečenie......
prosto kopa veci. Rupsak je riadne odolný voči vode, aj keď nie je úplne nepremokavý. Má dierky na spodku zadnej (chrbtovej) časti aj v prednej.
Jedna vec, ktorú oceňujem je mole aj zo spodnej stranu rupsak, kde bez problémov pripnem karimatku alebo hocičo čo potrebujem.
Nemá žiadnu chrbtovú výstuž, ale osobne mi to pri menšej litráži vyhovuje, samozrejme má "weight lifter", bedrový pás má 5 cm a žiadne polstrovanie,
ale ni pri záťaži 12kg to nebolo nepohodlné, tiež prsný pás ma zaujal tým, že má jeden "pruh" z naťahovacieho materiálu čo je skvelé, keď ste zadýchaný
z cesty do kopca a netlačia Vás rebrá z na úzko stiahnutého pásu na hrudi. Maličkosť ale veľmi potešujúca.
Celkovo je to skvelý batoh, neplánujem vymeniť stál aj s poštou 40€ takže cena nieje krkolomná.
Vrelo odporúčam každému čo chce kvalitný batoh(made in new zeland)
Stano