Osobne som sa rozhodol po viacerých sklamaniach z ruksakov v cene do 100€, ktoré sa pomerne rychlo rozpadli, tresknut po vačku a investovať do tactical rush série.
https://www.lamnia.com/sk/p/10098/batohy-tasky-batohy-cez-rameno/batoh-5-11-tactical-tactical-rush-72-backpackMôžem spokojne povedať, že sa jednalo i mimoriadne správne rozhodnutie. S týmto kamošom sa spoločne plahočim 2 roky, pričom nemôžem povedať, že by sa mu dostávalo nežného zaobchádzania. Dosť často ma udivuje, čo všetko sa do neho dokáže vtrepať a pritom na chrbte to nie je až tak moc cítiť. V ramci testovania som ho zatiaľ dotiahol na 60kg záťaže a nikde nerezal ani netlačil. Rozmýšľam ho vyskúšať dakedy do kopcov na väčšie váhy, no zatiaľ som sa k tomu ešte nedostal. Batoch je odolný voči vode+ ak by došlo k najhoršie mu , má vyriešený odtok vody na jeho spodnej časti. Ma priestor pre 3l camelbag. Ten je uložený dostatočne hlboko, takže mi poskytoval studenú vodu i pri celodennej túre na letnom slnku. Možnosť rozopnutia veľkého vaku až po spodok uľahčuje vyberanie ako aj vkladanie vecí bez nutnosti prehrabavania sa. Ďalší benefit tkvie v množstve separatnych vreciek kt. umožňujú udržanie skvelého prehľadu vo veciach. Vďaka tomu som molle systém potreboval len ojedinele a to len pri dlhých turach. 3dni a viac. Za tie peniaze rozhodne stál a napriek tomu, ze ho mám skoro stabilne na chrbte, nie je to zatiaľ na ňom poznať.