od Pinus » 03 Dec 2011, 13:39
Recenzia švédskeho armádneho batohu
LK35
Batoh je zhotovený z hrubého impregnovaného nylonu .
Po prvom prezretí som si nebol istý jeho vode odolnosťou, ale pri teste, keď som naňho asi 5 min. striekal vodu zo záhradnej hadice, mi dokázal že som sa mýlil. Batoh bol znútra stále suchý.
Všetko je kvalitne spracované a keď ho nehodíte do ohňa, tak je v podstate nezničiteľný.
Ďalšie plus je , že všetky klipy sú kovové, čo určite predĺži životnosť ruksaku.
Batoh má objem 40 l. Vo vnútri je iba jeden priečinok, inak je to iba jedná veľká komora.
Na vonkajšej strane sú popruhy na uchytenie sekery a karimatky/spacáku.
Chrbtovú časť tvorí vonkajšia kostra. Mal som obavy o jej pohodlnosti, ale teraz musím priznať, že som sa zasa mýlil, pretože aj
pri dlhšom nosení netlačí a dobre sedí na chrbte. Výhodou vonkajšej kostry je aj dobrá ventilácia chrbta.
Ramenné popruhy sú nastaviteľné.
Nemá bedrový popruh, čo ma zo začiatku trochu sklamalo, ale po dlhšom nosení mi vôbec nechýba.
Zhrnutie
Podľa môjho názoru ide o odolný (povedal by som nezničiteľný) a pohodlný batoh, do ktorého sa dá nabaliť na 1-3 dni úplne v pohode.
Veľkým plusom je vynechanie plastu. Malá nevýhoda je, že na vaku nie sú žiadne vonkajšie vrecká, iba vo vnútri je jeden priečinok.
Ale pri cene okolo 20e je to vynikajúci batoh, pri ktorom výhody vysoko prevyšujú nad nevýhodami.
Ospravedlňujem sa za prípadné pravopisné chyby.