Kedže som fanúšik vynaliezavého rozumu, rozhodol som sa založit tému s názvom vychytávky.

(ak je duplicitná tak mi prepáčte a zrušte to)
Takou mojou ideou je, aby sa každý podelil o vychytávky ,ktoré používa v bushcrafte alebo pri survival treningu.
Aby som to rovno odštartoval pripojím sem (síce nie moju) vychytávku, ktorá ma veľmi očarila.
Paracord náramok (opäť raz vďaka SKW):
Je asi 3-4m dlhého paracordu zmotaného do náramku.
V prípade núdze dám dole náramok a hned mám silné a dlhé lanko ktoré by mi malo krátkodobo postačovať, kebyže sa ocitnem v núdzi.

Neváži skoro nič ľahko sa nosí a jeho výroba trvá 25-40min (mne trvala 40min a to som robil prvýkrát)
Dúfam,že sa diskusia týmto smerom rozbehne a ja sa od vás naučím kopec ďalších vychytávok

-- 13 Júl 2011, 16:41 --
Vidím, že vás náramok až tak neoslovil. Minimálne nie tak ako mňa

Tak skúsim pridať ešte jednu vychytávku z trošku iného súdka.
Kúpil som si dávnejšie nôž Cold Steel Recon Scout. Je to väčší, veľmi robustný nôž, podľa môjho názoru.
V prípade krízy, katastrofy alebo apokalypsy (

v mojom prípade by to bol pravdepodobne práve on. Avšak na to aby mi splnil práve tieto kritéria
som ho trošku doplnil o ďalšie veci.
Recon Scout v plnej polnej

Jeho zadná strana

CS Recon Scout je väčší a ťachší ako napr nože mora ale v núdzovej situáci môže nahradiť malú sekerku či mačetu

Jeho tzv. backbone je takmer 1cm hrubý

Jedna z pridaných zložiek bola pollitrová skladacia flaša

K pôvodnému púzdru som pridal 3m dlhý paracord pomocou, ktorého uväzujem nôž o stehno

Nechýba ani magnéziový blok na uľahčenie zakladania ohňa. Pod ním je uložená ihla

Na zadnej strane je uložený zatvárací špendlík, háčik, olovko, malý magnet a donedávna (zle uchytený) 10 silónu

Hope you enjoy