Zdar,
konečne som sa dostal k impregnácii BW parky mastencovou metódou. S výsledkom dajak nie som spokojný (viď. fotky) a snažím sa zistiť, kde robím chybu
. Po 1 a pol minúte to už radikálne prepúšťalo vodu a začali sa na spodnej strane tvoriť kvapky
.
1. Dodržal som receptúru (10 g kryštalickej sódy, 21 g mastenca, 350 ml 8% octu, trochu jadrového mydla).
2. V mažiari rozdrvil kry. sódu a mastenec. Prvú várku oddelene a na druhú som už nemal nerv, tak som to zmiešal spolu, čo bola asi chyba lebo to začalo dajak hrudkovatieť než aby sa to menilo na prášok
.
3. Kry. sódu, mastenec a ocot dal do plastového lavóra a počkal dokým to vyšumí. Prvá várka bola v pohode, v druhej sa všetko dajak nechcelo rozpustiť a nemal som čas čakať dokým tam nebudú žiadne kryštáliky (miešanie roztoku dajak nepomáhalo). Dolial som tam najteplejšiu vodu (2,65 l), ktorá v mestskom vodovode na sídlisku "ceče" z kohútika.
4. So suchou vypratou (v palmex color) BW parkou som v tom roztoku asi 3-4 min babral a trochu vymačkal (aj tak z nej roztok "čuril").
5. Do plastovej vaničky s nožom Mora
naškrabal trochu jadrového mydla na pranie a dolial som tam mierne teplú vodu (poloha pačkového kohútika bola vychýlená trochu na teplejšiu stranu). BW parku som asi 2-3 min preplachoval v tej vode a potom trochu vymačkal.
6. Do ďalšej plastovej nádoby som si pripravil studenšiu vodu (poloha páčky od stredu trochu na stranu studenej vody; PS: pojem 20 °C studená voda nepoznám, keď už studená tak 10 °C +-5°C ) a BW parku asi 1-3 min preplachoval, tuším ani nemačkal, zavesil na vešiak a nechal stiecť do vane. Na ďalší deň ráno šla na balkón na slnko.
7. Potom som poprosil sestru aby mi ju prežehlila ale podrobnosti ako to bolo robené už neviem, bol som vtedy v robote
(snáď nepoužila aj naparovanie ale len nastavila teplotu na bavlnu a prežehlila to
). Mám tušenia, že to asi prežehlila z vnútornej strany a nie z tej kde je flecktarn maskovanie. Na maskáčovej strane sú dosť veľa kombíkov a suchých zipsov
.
Takže ak vie niekto čo teraz, tak "babo raď"
(napadá mi už len urobiť celý proces ešte raz
).