nedávaj to na topánky, on sa po navlhnutí "vylúči" na povrch a uzavrie vodu v koži .. vyskúšané !!!! Pritom impregnácia nestála skoro za nič, po pár hodinách ( 2, 3 ) prestala fungovať!! !!! Okrem toho obsahuje dosť agresívne rozpúšťadlá !!! Ak to zopár krát aplikuješ, koža zostane krehká a praská ..
WDčko je čistiaci olej a ak aj namažeš s ním niečo "železné", to niečo hrdzavie tuším rýchlejšie ( vonku ) ako keď to nie je ničím naprplané... Používal som to na čistenie + mazanie reťaze na MTB - hrdzvela jak blázon. Odkedy som WDčkom iba vyčistil a premazal potom olejom na bicykle, všetko bolo OK !
Radšej si kúp silikónový tmel, rozrieď ho technickým benzínom - nezlakni sa, najskôr ako keby to seklo, ale ide ten maglajz v podode rozmiešať - a natri 2, 3x jemnučkým filmom kanady .. vyčistené, vysušené.. Natri aj "hrany" a napusti aj šnúrky . mne takto naimpregnované topánky z jemnej klokanej kože, ktoré premoknú v tráve za 10, 15 minút vydržia v 3 dni túlania sa .. a so suchou nohou. Len nepoužívam ten tmel, ale silikónové mlieko, ktoré sa používa pri výrobe pneumatík ako separátor - lebo mám 1,5 litrovú fľašu zadarmo .. Tá by mi mala vydržať ( impregnujem po každej "mokrej" vychádzke ) pri pomerne častom používaní takmer 10 rokov

Čiernej koži nevadí ani biely silikón .. ale aj tak, po matretí tým ( rozriedeným ) mliekom a vyschnutí krémujem vojenským krémom, lebo bez toho nasilikónované topánky viac lepia suchý prach a už po 5 minútach na suchej lesnej ceste vyzerajú ako by som šiel 3, 4 hodiny - aj keď je to len estetické hľadisko, dá sa eliminovať tým krémom ...
PS - možno to funguje na obuv zo syntetiky, to som neskúšal, ale koženú obuv by som neničil ..