Oprávnenie skupiny "E" je držanie zbrane a streliva na športové učel. to v praxi znamená,že držitel tejto skupiny je automat.členom nejakého športového strelec.klubu.Je to podmienka na vydanie tejto skupiny ZP. Ako taký môže mať v legalnej držbe krátku gulovu poloautomat.zbraň .(okren iných zbraní) Túto zbraň môže aj legálne "prevádzkovať" na legálnych strelniciach,ale len tam. Nemôže ju v praxi legálne použiť pri tejto skupine na ochranu osoby ,a osobného vlastníctva,a už vôbec ju nosiť nabitú pod kabátom
Použiť by ju mohol na svojom pozemku kde má trvalý pobyt jedine že by skutočne nastala situácia krajnej núdze,a aj to by musel mať zbehlého právnika v tresnom práve ktorý by ho v tomto prípade ak by nastal zastupoval.Tak že ak vlastní Tokareva na skupinu "E" a prevádzkuje ho na legálnych strelniciach neporušuje žiadne ustanovenie zákona o zbraniach, a vzhľadom na to nevidím dôvod mazať jeho príspevok.Problém by vznikol pokiaľ by tuto zbraň mal iba v skupine "F" čo je držanie zbrane na zberatelské účely. Tato skupina oprávňuje držať dokonca aj automatické zbrane bez uprav na poloautomat činnosť.To v praxi znamené .že keď nájde na pôjde špagina zaeviduje si ho na príslušnom oddelení zbraní kam spadá po jeho balistickej previerke či ním nebol spáchaný tresný čin ju môže na skupinu "F" mať doma zamknutu v trezore v plnohodnotnom automat.prevedení,ALE !!!!! nemôže s touto zbraňou strielať ,ani na legálnej strelnici.Teda môže pokiaľ ho nikto nenatrie
. Tak že aby som to zhrnul Tokarev v skupine "E" v pohode nič sa nedeje môže písať svoje zážitky zo strelnice aj na facebooku
Pokiaľ by však bol iba v skupine "F" potom by som bol opatrnejší v zdielaní svojich zážitkov s týmto železom na internete, a aj pri pive
,čo však nie je prípad predošleho príspevku majitela Tokareva. Ak mi niečo uniklo v danej problematike o ktorej sa bavíme rád sa nechám poučiť.V mojom veku sa už stáva že mi sem ,tam niečo unikne
.