Bic0 píše:Ja nevravim ze je zle, len nebol schopny naostrit na tom noz do stavu holenia. Videl som videa kde to typci zmakli, mne sa to zatial nepodarilo. Kazdopadne do ostreho stavu sa s tym da dostat noz pomerne lahko, takze nemozem povedat ze by bola ta sada zla.
helbo píše:Nezabudajte naco je primarne urceny noz. Noz ktory holi moze mat aj 50 stupnovu fazetu, no nemusi ist vobec do potravym alebo nemusi vobec uberat pozadovany material.
Nieje to len o nabruseni dakej fazetky, je to o celkovom sulade vsetkych uhlov (aj ked su mozno od oka).
No ak sa tu jedna o vitrinkove noze, tak je to podstate jedno.
Treba si dobre zvazit naco je dany noz urceny a podla toho zvolit cely vybrus so spravnou fazetkou. Takze ak je noz cely naprd, tak ho treba prebrusit celkovo a netraba riesit ci holi.
Podla mojho nazoru su sady Lansky len na osetrovanie a dotahovanie ostria po dlhom dni.
Brusky DC od fallkniven vobec nepouzivam. Mam par kamenov a plny suflik brusnych papierov.
Noz do holenia si dobrusim len sem tam, ked si potrebujem oddychnut. Aj takto sa da totizto vegetit po veceroch.
rkw píše:prosim kohokolvek kdo ma f1 alebo fallkniven alebo nozik s konvexom od fabriky aby mi povedal .. napisal ... navod ako to nabrusit mam dc4 victorinox perovu brusku ine noze som vedel .. mora hultafors atd .. ale tu som zufaly neviem co stym Vito mi spravil faztku par krat som to po pouzivani pretiahol a zmizla a teraz neviem ci spravit novu alebo brusit na papieroch ked tak ako .. potom na akych takze ak by mal niekdo chut napisat ako a s scim a akou technikou brusit konkretne tento nozik bol by som nesmierne rad
Všetko je na webe stačí len hľadať.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia