Čo sa zrnitosti kameňov (šmirgľov) týka pochopil si to správne. Čím vyššie číslo tým jemnejšie. Ďalej sa necítim byť povolaný vysvetľovať na čom ako brúsiť, sám som amatér i keď si rád brúsim nože sám zväčša až kým neholia ale som si vedomý toho, že to dosť pravdepodobne nerobím správne. Ako povedal jeden "klasik" - Viem, že nič neviem. Brúsim na tom čo mám a to neviem čo je, je to nejaký brúsny kameň neznámej zrnitosti ale mne to zatiaľ stačí
Bežný postup je ale taký, že sa postupuje od hrubých gritov až po tie najjemnejšie. Keď potrebuješ ubrať veľa materiálu, čo je napr. aj pri odstránení vyštrbenín použiješ hrubý grit povedzme 80-320. Na bežné brúsenie jemnejšie kamene 800-2000? a na obťahovanie a leštenie vyššie až po .... pokým sa dá V zásade platí: Na to aby si bol ostrý, potrebuješ byť najskôr jemný
Osobne si myslím, že ak nie si prehnaný puntičkár nepotrebuješ mať neuveriteľné množstvo kameňov rôznych zrnitostí (každopádne je to aj pomerne drahé). Existujú aj obojstranné kamene ktoré majú z jednej strany hrubé zrno a z druhej jemné napr 250/1200. Finiš spravíš napr. na koženom opasku. Ale nech sa vyjadria radšej majstri brúsiči. Ja osobne by som tiež prijal nejaký workshopík. To by sa asi aj dalo ale musel by som najskôr ísť na nejakú akciu