Re: Ocel
Napísal: 06 Dec 2010, 15:08
Máš pravdu uhlikovky su veľmi dobré, avšak ak mám používať nož aj na prípravu jedla podľa môjho názoru je lepšie mať nerezovku nejakú, keďže uhlíkovka zanecháva na niektorých poživatinách stopy ako vizuálne tak aj chuťové. Preto by som radšej RWL, ktorá sa dá kaliť do vysokej tvrdosti pri zachovaní ostatných dobrých vlastností nerezovej ocele.
Uhlíkovku som používal na vyrezávanie, tam ju v ostrosti a jednoduchosti čo sa ostrenia týka prekoná len máločo.
Momentálne používam UTON - originál armádny, čo je veľmi dobrý nôž čo sa rezných vlastností a odolnosti týka, ale chcel by som nož s menšou čepeľou a s rukoväťou, ktorá mi 100% sadne predsalen UTON je nôž bojový a nie bushcraftový
Uhlíkovku som používal na vyrezávanie, tam ju v ostrosti a jednoduchosti čo sa ostrenia týka prekoná len máločo.
Momentálne používam UTON - originál armádny, čo je veľmi dobrý nôž čo sa rezných vlastností a odolnosti týka, ale chcel by som nož s menšou čepeľou a s rukoväťou, ktorá mi 100% sadne predsalen UTON je nôž bojový a nie bushcraftový