SKW píše:juraj1974 píše:A terasky vyzera ako keby som temu zalozil ja![]()
Noa, začať vtipom je najlepšie nie?To je v pohode.
juraj1974 píše:To SKW: Taky rucny neboziec asi mam. Je na nom drevena rucka v tvare pismena T kuzeloviteho tvaru na kazdu stranu. Zaciatok kovovej casti zacina tenuckym spicom vrtakoviteho tvaru a pokracuje do spyraly s priemeron cca r=20mm. T.j. daju sa nim robit asi take diery.
Myslím že viem aký typ máš na mysli, niekde ho nazývajú aj slimákovitý nebožiec, no s týmto výrazom som sa stretol len zriedka. Je dlhší a na vrchu pri rúčke zakončený 4hranným čapom, zvyčajne. Je to typický nástroj pre naše končiny.
Typ b)
macmatej píše:Co je na tom tretom obrazku z hora? Je to nadstavec na kovadlinu? Jeden taky mam, ale neviem k comu to je. Kovadlinu nemam, kujem na kolajnici.
macmatej píše:Co je na tom tretom obrazku z hora? Je to nadstavec na kovadlinu? Jeden taky mam, ale neviem k comu to je. Kovadlinu nemam, kujem na kolajnici.
SKW píše:macmatej píše:Co je na tom tretom obrazku z hora? Je to nadstavec na kovadlinu? Jeden taky mam, ale neviem k comu to je. Kovadlinu nemam, kujem na kolajnici.
Je to niečo ako malá kovadlinka, vyklepávajú sa na tom kosy. Ten hrot slúži na nabitie do klátika. Je možné, že sa to používalo aj na iné účely, no tento si pamatám ešte keď môj starý otec kosil lúku popri potoku.
obluda píše:Nejak se mi nepodarilo pridat komentar na tvem blogu, ale mensi poznamka k tvemu zameru naklepat srp.
Co se tyce naklepavani tak ti doporucuju nejdriv si kup uplne nejlevnejsi srp i z nekvalitniho materialu protoze ze zkusenosti ti muzu rict ze prvni naklepavany nastroj je uplne na vyhozeni protoze je to tak trochu veda a moc co sem zjistil tak kazda rodina mela mirne jiny styl naklepavani.
A jeste budes potrebovat specialni kladivko ktere ma zakalene spicky abys rozklepavala srp a ne kladivko a ma taky spravny tvar.
obluda píše:Jeste trochu Off topic:
Ohledne kos a srpu je vyborna a asi jedina ceska stranka
http://www.kosimesnadno.cz
Ale na nakleavani pouzivaji jinou babku, takovou co je spicata.
Podle pouzite babky se pak muzou lisit metody klepani.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť