Ja niesom na pisanie recenzii spravna osoba ale tak o moje subjektivne dojmy z pouzitia Bahco a Fiskars sa podelit mozem. Rozmermi aj vahou je Bahco na tom horsie nez Fiskarska, co mne pri obcasnych vyletoch tu poza kopec neprekaza, ale ak by som siel niekam na dlhsie a potrebujem setrit vahu a miesto zoberiem si radsej Fiskars. Co sa tyka samotneho rezania, obe pilky su na tom velmi dobre, zvladaju dobre ako cerstve tak aj suche drevo, rez maju cisty a hladky. Takisto obe pilky pekne vyhadzuju piliny - doslova ich priam pluju. Zasekavat sa zaseknu len dost zriedkavo nemal som s tym zatial nikdy problem ani ked som sa ponahlal a rezal som rychlo. Ked som uz pri tej rychlosti, taks Fiskarskou sa mi reze akosi lepsie a aj rychlejsie, nemusim tak "tlacit na pilu" Fiskars posobi na mna akosi jemnejsie, az by som sa bal ze ju ohnem ci zlomim ale zatial sa mi ni take nestalo nastastie, Bahco aj vdaka povrchovej uprave posobi akosi pevnejsiea doveryhodnejsie. Bahco ma mensie zubky v XT prevedeni a je to moja prva pilka s takymto typom radenia zubov. Ci to ma vplyv na rezne vlastnosti neviem teda moc posudit, ale asi nechava v dreve sirsi zarez ako Fiskars a tym padom asi odstrani aj viac materialu, co by malo logicky viest ku tomu aby sa list pily nezasekaval v uz rozrezanom dreve. Co sa tyka poistiek tak fiskars ma tu maticu na dotahovanie podla mna lepsie riesenu a nemyslim si ze ako niektory pisu ze sa toho boja, je to v pohode, bahco je klasicky zatvarak. Takze zhrnutie asi taketo: Fiskars - lahsia, mensia a asi aj rychlejsia, Bahco pevnejsia, a mozno pri dlhsom rezani menej unavna vdaka lepsiemu spracovaniu.
Tento set Bahco som kupil za 24eur. Fiskarsku som dostal ako set s nozom zadarmo od kamosa