nechcem byť za zlého, ale myslím že sa môžem vyjadriť. Asi by som radšej zostal pri klasickej, dobrej sekere. Ono totiž rúbať smrekový klát na "triesky" je úplne iné ako keby si tam pán položil naozaj palivové drevo
dubový zrastok od koreňa, či presušený buk s 3 hrčami ako husacie vajco ..
Aj keď možno tam u nich, kde majú drvivú prevahu ihličnanov to môže mať väčší zmysel, ale v "mojih" končinách, kde sa na palivové drevo používa najviac dub, buk, hrab
a aj to vo forme toho čo zostane ...
Ale aj tak sa myslím viac narobí ako s klasickou sekerou
A nepáči sa mi to ako sa sekera správa na videu nevypočítateľne... Má tendanciu po silnejšom náraze ako treba "uletieť do strany", vidieť ako sa ten chlapík "trápi" aby nedal silnejšiu ranu ako treba a zadržuje sekeru v pohybe do strany , aj keď dosadá na ten doraz ..
Neverím že obsluha má nad ňou takú kontrolu ako nad klasickou sekerou, kde keď udriem silnejšie tak sa nič nestane - zatnem do nátoňa ( penky ) a netrafím okolo sa potulujúceho, ak odletí odštepok a aj ten kus na ktorí dosadá ten doraz. Sekera nie je hračka totiž. Zaujímavé je aj to pobehovanie dookola, raz si stupí na už odseknuté poleno, zj@b@ sa na zem pri údere a to môže byť sranda .. možno bude rád ak to skončí len podvrtnutým členkom
Pri rúbaní by som radšej pevne stál ako poskakoval okolo
Na to aby som občas niečo narúbal je 200€ naozaj dosť a profesionálny drevorubač, čo kála drevo do paliet by to asi zahodil, keď sa mu porisko začne v ruke pootáčať