Ahojte,
asi to bude trochu príliš uletená téma, ale chcel by som sa s niekým poradiť a toto fórum je asi najlepšou voľbou.
Už dlhšie ma totižto máta myšlienka vydať sa do lesov tak na tri noci na taký reset. Nájsť si miesto, kde nebudem rušený a stráviť tam čas len so sebou, bez zbytočných ruchov, mobilu atď. Jednoducho sa nudiť a rozjímať. Niečo na štýl indiánskeho “vision quest”.
Neviem však, ako je vhodné sa vystrojiť. Na internete som videl rôzne prístupy. Od toho, čo si k tomu vzal kompletnú kempingovú súpravu (stan, karimatka, spacák, varič, knihy...) až po úplných minimalistov. Mňa skôr láka minimalistický prístup, lebo zaliezť do stanu, do svojej malej bublinky, mi príde priečiace sa účelu “podujatia”. Rozmýšľam že si vezmem vojenskú vlnenú deku, čutoru/čajník, malý opinel, mešec s ocieľkou, pazúrikom a práchnom a možno aj žihľavový povrázok, čo som si zmotal (hoci neviem, na čo by som ho mohol použiť). Na druhej strane by som nechcel, aby sa z toho času v prírode stalo cvičenie prežitia, lebo ťažisko a účel by mal byť niekde inde než lietať hore-dole len aby som sa “nepominul”. Preto by som sa chcel spýtať skúsených, či vnímajú nepohodlie ako dôležité pre reset, alebo či je omnoho podstatnejšou izolácia od bežných ruchov a karimatka a spacák až tak veľmi neuškodia.
Ďalej som sa dočítal, že súčasťou by mal byť aj pôst. Niektorí idú bez jedla i vody, iní si popíjajú aspoň džúsy a ešte ďalší iba vynechajú živočíšnu zložku stravy. Nevidím problém 3-4 dni nejesť, ale nepiť, to mi príde už ozaj na hrane zdravého rozumu. Aby som si pri znížení hladiny cukru ešte zahustil krv drsnou dehydratáciou...to by mi už bolo v noci riadne zima.
Aké máte skúsenosti? Ak je to príliš osobné na rozpytvávanie na portále, pokojne pošlite súkromnú správu. Budem vďačný za každú radu.