Ako tak čítam ako sa s bežných ľudí stali zálesáci a podobne,tak som neodolal a musel som sa pridať.
Takže nemôžem povedať že k tomu bushcraftu/survivalu(nazvime to ako chceme) som sa dostal nejak náhle ale budoval som si k tomu vzťah už od detstva.Začalo to niekedy v 2-3rokoch keď som sa zo zvedavosti vydával za otcom do dielne a snažil som sa pripojiť,spočiatku to skončilo zlezeným nechtom no postupne som si vytváral manuálnu zručnosť.Bývame v rodinnom dome zo záhradou na kraji mesta no je to tam skôr na dedine(oproti domu cez ulicu sa pasú kravy,sused ,,behá,, na traktore

a hneď za záhradou sa rozprestiera lúka a za ňou kroviny,do lesa je to asi 10min. pešo) a tak som bol v prírode prakticky od malička,počas voľného času som stále behal po vonku a stále som objavoval nové a nové časti okolia

.Okrem toho mám veľmi dobrého deda ktorý mi vždy všetko vysvetľoval a ukazoval niečo nové, a tak som už odmalička nemal problém rozpoznať list,plod,strom,drevo,bylinku,kvet či hubu.Dá sa povedať že mi dal ten počiatočný impulz vo vzťahu k prírode ďalej som sa už vo veľkej miere rozvíjal sám.V dielni vyrábal rozličné veci,vonku staval bunkre,vyrezával píšťalky,paličky proste som robil tie základné aktivity z nožom,od ôsmich rokov aj zo sekerou.Neskôr,niekedy v dvanástich,som začal čerpať aj nejaké informácie z internetu či televízie a postupne som sa selektoval až som minulého roku narazil na toto fórum a dal názov mojej úchylke a to Bushcraft