U nas v Malych Karpatoch medvede niesu. Teda v noci je tu bezpecnejsie ako v centre mesta.
Inak s tou samomluvou to zazil asi kazdy. Aj ked ja si viac spievam a popiskujem.
matějka píše:Tak jsem se ve zdraví vrátil ze sólo výpravy (4dny)v pohraničných horách Českého lesa.Na Vaše poměry to není nic vysokého, ale díky železné oponě jsou to pořád ještě desítky a desítky čtverečních km nedotčené přírody bez lidí....i když. Ve výpočtu SKUTEČNÝCH nebezpečí v mém minulém příspěvku (bouřka, nakažené klíště), jsem zapomněl ještě na jedno, na které jsem na svém treku narazil - myslivci, slovensky polovníci.Nevím jak na Slovensku, ale u nás se to i v takových zapomenutých lesích hemží posedy, kam tihle střelci chodí na čekanou.V současné době je u nás období odstřelu srnců, právě z těchto posedů.V pondělí jsem nocoval na celkem pustém místě, ale s příchodem večera se okolo mne ozvala několikrát palba, jak na manévrech, až jsem stan přestěhoval už za tmy jinam.Ale tam se pro změnu střílelo zase brzy ráno.Tak proto pozor na divoké střelce (Vzpomněl jsem si na film s Kevinem Costnerem "Krajina střelců")
kowo píše: ...dakujem ,ale nedam sa rozparat debilnym medvedom. otazka naa tych, ktory maju a pouzivaju strelne zbrane : to tu mate vsetci A ckove drzanie a nosenie zbrane, alebo mate B proste si ju so sebou zoberiete.. ako to je? rad by som si zadovazil zbrojak.
creobroter píše:kowo píše: ...dakujem ,ale nedam sa rozparat debilnym medvedom. otazka naa tych, ktory maju a pouzivaju strelne zbrane : to tu mate vsetci A ckove drzanie a nosenie zbrane, alebo mate B proste si ju so sebou zoberiete.. ako to je? rad by som si zadovazil zbrojak.
Ach Bože...
tmu máš velmi rad, no bez zbrane by si do lesa spať nešiel, lebo ťa rozpára medveď
To je bushcraft sedieť pri ohni s prstom na kohutiku a paliť po každom šuchnutí vetvy, nebodaj zaviti kuvika?
Mám dojem, že keď dochádza na túto tému (sam v noci v lese) 3/4 z Vás páni, čo ste na tomto fóre sa pokaká
V takom prípade by ste sa mali označovať turisti a nie bushcraftery
venco píše:Proti medveďom Ti stačí aj malá rolnička priviazaná na topánku. Medveď Ťa zdiaľky započuje a vyhne sa Ti /ak si Ťa nepomýli s ovečkou /
Späť na Voľná diskusia o bushcrafte
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť