neodpovedal som ti lebo som nevedel čo si, kto si ... bez príspevkov, bez ničoho. A nerád píšem takéto veci, stáva sa potom že nejaký "odborník" to vydáva za svoje ...
Nepísal som o čúraní, ale o klamaní psa močom. V skratke .. nazbieraš moč ( napríklad do petky a zrobíš malinkú dierku ) a keď "unikáš" pred psovodom so psom tak rozstrekuješ ( pri troche cviku to dostriekne hodne ďaleko ) moč doľava, doprava, zasa doľava a zasa doprava .. Myšlienka je v tom, že kropíš tie najhoršie miesta pre prechod psovoda ..
Malinčie, vývrate, bogliaky, husté kroviny .. čím neschodnejší terén, tým lepšie. Pes ide po najsilnejšej stope ( ide po tebe a zápachu tvojho moču ) .. samozrejme ako divý po tom zlom teréne, zľava do prava... Výhody:
1 - tým že ty ideš rovno a pes s psovodom ( a prípadným sprievodom ) kľučkuje a ešte k tomu v zložitejšom teréne získavaš čas ( náskok sa zväčšuje )
2 - psovod sa skôr unaví ako ty ( a teda je pomalší, alebo to skôr musí vzdať )
3 - psovod znechutený zatrháva psa , jednak "sa môžem na to vysrať" a jednak, namá istotu či pes naozaj ide po stope, alebo blúdi, keďže bude lietať ako pako zľava do prava a hore - dolu
4 - ak si aj psovod uvedomí že "klameš" a že unikáš, nič nezmôže, jedine ak pustí psa ( to dobrý psovod nespraví, pokiaľ ťa nemá nadoraz ) aby ho nezdržoval, ale to ti dal výhodu. Nemá ho ako kryť, psa sa zbavíš a psovod môže leda tak zavýjať na mesiac ...
Vyskúšal som to 2x, oba razy sa to osvedčilo
Ono totiž dobrý pes neodbočí ak aj odhodíš klobásu .. ale moču stopy, ktorú sleduje, jednoducho neodolá