sally, ďakujem za privítanie, som rád že so našiel tento portál s úžasnými ľuďmi
, ubezpečím ťa že ja tiež ako zdravotnícky pracovník nezarábam teda bohviečo, ani peniaze doma netlačím, mám rodinku o ktorú sa starám, takže som úplne obyčajný smrteľník. Ak chceš byť členom združenia musíš mať v revíry nejaký podiel pôdy, a mať nejakú tradíciu a skutočný záujem o problematiku. V našom združení sú skoro všetko chlapi z dediny a tradícia sa presúva z otca na syna. Väčšina členov ide takouto cestou. Už ako malý chlapec som chodieval s otcom do lesa, na brigády, prikrmovať ..., v spolku nemajú záujem o členov snobov papalášskych lenivcov ktorý ani prstom nepohnú. Prečo? Lebo nie sú prínosný, do hory treba fyzicky chodiť a makať. Áno sú aj taký ktorý kúpia celý revír a sú pupkom sveta, zaplatia ľudí a tí sa starajú, oni chodia len strieľať a robiť program pre ďalších snobov veľkopodnikateľov. A tiež je pravda že aj v našom ako skoro v každom združení sa robia v zime spoločné komerčné poľovačky s pohonom kde chodia platiaci hostia. Ale tí nemajú záujem o poľovníctvo ale o streľbu. Poľuje sa na čiernu /diviaky (svine nie)/ a škodnú zver./nie vysoká, srnčia/ . Získané financie sú potrebné na chod združenia a starostlivosť o zver. Nič nieje zadarmo, ani krmivo ktorého je treba na celú zimu, ani materiál na posedy, prenájom, a podobne. Nikto si nedovolí strieľať na zver bez povolenky, to je pytliactvo, väčšinou je viacero chlapov v revíri a počuť keď sa strieľa, okrem toho každý výstrel sa musí zapísať do knihy, aj to kedy a kde sa vyberieme, odchod, príchod. Ja chcem veriť tomu že v našom združení sú poctivý ľudia. Veď porušenie predpisov a zákona, pytliactvo = odobratie zbrojného preukazu, vylúčenie zo spolku a trestné stíhanie čo ja viem čo ešte. Dostaneme povolenky tak nieje dôvod na niečo také. A to aký kus odstrelíš, musíš založiť blombu, zapísať, upovedomiť hospodára, vzorky na vyšertrenie, no samé kontrolné mechanizmy. Takto to nejako funguje. Ale znovu opakujem, poľovníctvo nie je len o strieľaní zveri. Ak chceš len strieľať musíš si spraviť poľovný lístok, zbrojný preukaz v združení vôbec nemusíš byť a ísť na poplatkový lov. /to ale nie sú podľa mňa skutočný poľovníci/ ale viem že určite o niečo takéto nemáš záujem
... potichu ďalej zájdeš ...