V lese som odmalicka, este som chodit nevedel a uz ma fotrik nosil v batohu na huby alebo rybi.
ked som sa naucil chodit chodil som tam sam, stacilo mi z domu prejst cez cestu alebo z druhej strany cez potok

ohen soom vedel zapalit v 6 , bohuzial oblozit si ohnisko az v 7, tak som ako 6rocne decko skoro zapalil les

sekeru som dostal vlastnu mozno v 8, noz som mal od 5 macetu asi od 12 . a vkuse som sa hraval v lese robili sme luky, gumipusky, ohniska, bunkre a hovadiny
Takze les ma nezlakal vobec nicim, proste som sa v nom vyskytol a bavilo ma to tam.
a teraz tam chodim mozno pre to aby som si to dectvo pripomenul, mozno pre ten pokoj, ale hlavne pre to iste ako ked som bol decko.
gumipusky ma sice omrzeli, ale luk ma furt bavi. ohniska robim bezpecne a aj varim na nich. bunkre robim z celty a volam ich pristresky. a hovadiny o tom sa radsej nejdem rozpisovat chodi tu aj mlades
Cim ma zlakal buskraft??
Nicim pretoze neviem co to je, doteraz mi to nebolo poriadne vysvetlene, v com je to rozdielne od deckych hier v lese.
ako deti sme robili skoro vsetko co sa tu oznacuje ako buskraftove praktyky a vzdy to bola proste hra. robili sme ohen, pristresky, vyrezavali, robili si luky, ostepi, lovili ryby, pripravovali a jedli ich. hrali sa a ziadne cudzie slovo na to nepotrebovali