Ja si spominam napriklad na jednu fakt silnu burku pocas takej polo survival polo bushcraft akcie. Stavali sme si kazdy svoj prirodny pristresok, nemali sme so sebou ani spacaky, spoliehali sme sa na vyhrievanie ohnom. Nase konstrukcne prace boli urychlene zableskmi vo velkej dialke s neskutocnou intenzitou uderov, ked to v lese vyzeralo ako na nejakej laserovej show

. Do poslednej chvile sme dufali, ze sa nam ta burka vyhne, ale radsej sme pracu na pristreskoch neflakali. Ja som si spravil lean-to shelter (je tu o nom zvlast tema) s tym, ze som bol relativne nizko na zemi, kedze som nestihol spravit nejaku postel. Len nejake zakladne dreva a dosky (rozobral som nejaky rozpadajuci sa stary vojensky pristresok, holt, vyhoda VVP

) pohadzane na zemi. Zaliezmi sme do pristreskov a coskoro sa spustilo peklo na zemi

. Dazd bol, ako keby dakto zhadzoval vedra plne vody a priblizujuci sa zvuk hromu tomu dodaval spravnu atmosferu. Kazdy zablesk osvetlil okolie ako keby bolo poludnie (inac uz bola cierno cierna tma). Bolo nam jasne, ze tie blesky idu smerom k nam a neminieme sa tomu. Jeden blesk trafil par metrov pred nas do nejakeho stromu a par sekund nato hned do nejakeho stromu za nas. Samozrejme ten neskutocny rachot vam pocit istoty moc nezvysi

. Jeden ucastnik vybehol zo svojho pristresku a prebehol ku kamaratovi do jeho pristresku, so slovami, ze ako sa ma prezehnat, lebo on je ateista

. Bol to strasny pocit bezmocnosti, len tak som lezal a silne dufal, ze ziaden blesk netrafi akurat do stromu nadomnou, o ktory som mal oprety pristresok. A kto uz by mal rad pocit, ze jeho zdravie/zivot zavisi cisto od nahody

. Rozmyslal som, ako je najlepsie lezat, aby som minimalizoval riziko. Lezal som schuleny do klbka, ale ci by to nieco pomohlo, to teda neviem...
Obcas aj rozmyslam, ake je riziko ked som v nizkom bivi bagu? alebo mam nad nim este celtu? Alebo ked lezim na (nevodivej) karimatke?

Edit: Tu som nasiel jeden pripad, ked blesk udrel blizko stanu
http://www.crh.noaa.gov/pub/?n=/ltg/ltg ... ldcamp.php 
A v tomto linku su zase az neuveritelne nestastne zasiahnutia bleskom
http://www.lightningsafety.com/nlsi_lls/incidents.html