je napisanych velmi vela knih o bushcrafte, tabornictve alebo o skautoch...ale kazdy mi da asi za pravdu ze najlepsie je ziskavat informacie praxou. nevravim ze su tie knihy zle. par ich vlastnim...ale nie je to len o citani. ako sa vravi..........radsej raz vidiet ako 100 krat pocut (citat). nie vsetko v praxi ide tak lahko ako v teorii. takze nezabudjate....... necitajte len ale vsetko si vyskusajte a zdokonalujte
Neviem, ci tu uz bola spomenuta, ale opakovanie nezaskodi: http://www.bookfan.eu/kniha/126954/Kniha-lesni-moudrosti Knizka z vydavatelstva Olympia sa velmi tazko hlada..ja som ju zohnal snad po 10 rokoch uplne nahdou...tym, ze zbieram knihy od E.T.Setona, tak som z antikvariatu kupil jednu knihu a KLM bola jej sucastou (je to akysi trojzvazok).
Keď ráno vstaneš, poďakuj za svetlo, za svoj život a silu, poďakuj za jedlo a za radosť zo života. Ak nevidíš dôvod, prečo by si mal ďakovať, dávaj vinu sám sebe. Tekumseh
Vdaka za zaujimave tipy, uz mam pripravenych par v zozname ktore som este necital (okrem tych notoricky znamych prirucok )
Ja by som dal do povedomia dve knihy od jedneho ceskeho "zoldaka" pana Mareka Chlibka. Su sice v prvom rade o zaskodnictve (sam sa skolil u specnaz), ale je tam kopa uzitocnych informacii a postupov co do survivalu, military a inych zaujimavych veci. Vrele odporucam obidve:
Prepáčte za troška off-topic, kedže sa nejedná o bushcraft, ale vedeli by ste mi prosím odporučiť nejaké kvalitné a zohnateľné publikácie o 1.svetovej vojne na našom území? Už nejakú dobu márne zháňam
art-crow píše:Trošku nostalgie. Pamätáte sa niekto na túto knihu? Mne osobne táto kniha zmenila život. Po jej prečítaní som vedel kam povedú moje cesty.
Nielen pamätám, dokonca ju aj doma mám. Taká prvá príučka zálesáka:D
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť. Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R.P. Feynman
tak v piatok mi prišla kniha "lovectví " kniha fakt velmi pekna a nie len pre lesnikov alebo lovcov ale aj pre bushcraftera http://www.preskoly.sk/p/45656-lovectvi/ od tial som objednaval aj ja jeden den odoslali a na druhy den bola doma a cez slovensku poštu !!
Áno, priateľ lesa je stará klasika aj ja jednu vlastním . Mimochodom môžem odporučiť knihu F.A.Elstner - Zálesácká kuchyn(e)- neviem ako sa dáva mäkčeň na e Kniha je najmä o ohniskách, receptoch, no je tu aj zmienka o nožoch, sekerách. Taká malá lacná brožúrka
Veru, Zálesácka kuchyně je fajn knižôčka. A na to, že ma stála nejakých 3,50e je skutočne pekne spracovaná. Dokonca je tam ako v každej správnej kuchárke návod na výrobu latríny
Prosim vas, vedel by mi niekto poradit nejaku sikovnu naucnu literaturu na spoznavanie nasich rastlin a drevin? v poslednej dobe som si uvedomil ze moje znalosti od dob "pretekov turistickej zdatnosti" dost ochabli aj ked ani vtedy za moc nestali rad by som sa trosku viac v nasich lesoch orientoval..
ako decko som dostal tuto knizku a povedal by som ze ako zaklad je dokonala sice tam niesu prave survivalove informacie ako napriklad zapalit ohen z vevericieho trusu alebo ktore cervi na zdochline su najchutnejsie ale zase je tam mnoho informaciji ako sana turu doakej casti sveta pripravit je tam vela informaciji o vibere vystroje stanu batohu oblecenia a podobne ako sa vihnut nosenuiu zbtocnosti par dobrichstranok o navigaciji strave higiene dokonca co som inde nenasiel tak aj o vyvazeni batoha je to kniha asi este s pred cias survival osialu ale neni to uplne retro takze sa da podla nej zariadit aj teraz