Fúú, moja knižnica i USB kľúč je plný príručiek ohľadom prežitia, survivalu apod. Prvé návody som si vystrihoval z časopisov ABC a Zenit pionierov. Hlavne v tom poslednom, už za čias boľševika tam publikoval dvoj-stránku Miroslav Dužík. Tá stránka sa dala pekne vystrihnúť a zaraďovať do zakladača a vznikali s toho zaujímavé príručky. Tieto vyšli niekedy v 90.rokoch v Amavete. (ja osobne mám tri, asi to potom stroskotalo na nedostatku peňazí)
Tieto príručky sa volali:
Ako do prírody. ( Jar, Jeseň, Letné tábory - to mám doma) pokiaľ to niekto má a má aj nejaké iné tituly rád by som ich naštudoval..

Oni boli asi mojimi prvými v zbierke. Pred tým som mal už na študovaného E.T.Setona (bol požičaný a spolužiak sa ho nechcel zbaviť

). Ďalšie knihy ktoré ešte kupovali rodičia boli
Priateľ lesa, Zálesácka príručka ten posledný titul neviem či je úplne presný, ale doplním po návšteve u mamy

kde už čakajú na syna..
Prvá príručka z vlastných peňazí bola:
Umení prožít - Herald Crouse,
ostatné knihy spomeniem podľa toho ako ma napadne:
Prežít , Bojovat - Len Cacut niečo z toho mám aj v pdf
SAS Priručka, Prežití... SAS Priručka jak prežít - John Weismann v pdf
Jak prežít v zajetí a na úteku Príručka pro prúzkumníky jedna verzia kniha, a staršia v pdf
Zálesácka kuchyne Záškodník, Vlkodlak - Marek Chlíbekto je zopár ktoré ma napadli z hlavy. Plus k tomu kopec stiahnutých súborov, manuálov hlavne military z netu. Niekedy časom sem môžem dať komplet zoznam. Teraz na to nedovidím z postele