sally píše:vďaka za zaujímavé tipy
No mne šlo skôr o mapu, na ktorej sú vyznačené názvy lúk, rokliniek, terénnych znakov... totižto: keď som sa spolužiaka poľovníka pýtal na to čo robiť, keď v lese znova stretnem jeho opitého kolegu so zbraňou, tak mi bolo odpoveďou: "volaj políciu." Na moju otázku, že ako im nahlásiť pozíciu okrem GPS, mi povedal, že existujú podrobné mapy (majú ich vraj hlavne lesáci) na ktorých sú uvedené lokálne názvy terénnych orientačných bodov, lúk... a tak zháňam. (a zároveň by taká mapa bola k nezaplateniu pri organizovaní nejakej hry pre decká v lese)
sally už vidím ako po nahlásení presnej polohy opitého poľovníka podĺa súradníc GPS,alebo miestopisu v lesnom masíve vyštartuje okamžite pohotov.motorizovaná hliadka, aby ho tam zadržali
nehovoriac o tom že by musel byť taký naliaty, aby tam okamžite po nahlásení polohy zaspal pod stromom a nemenil svoju pozíciu. Nebuď naivný určite by sa žiadna hliadka netrepala do lesného masívu hľadať opitého poľovníka ktorého polohu podľa GPS by im niekto nahlásil. Kým by došli do nahláseného bodu dotyčný by už bol možno dávno v nejakej chate vychrápaný.
A páni policajti nie sú zasa vycvičení prieskumníci aby sa dokázali podľa máp tak dokonale orientovať v neznámom lesnom teréne, že by podľa tebou udaných infor.našli v horách opitého maníka. Niekedy im robí problém nájsť udanú adresu v zastavanej aglomerácii.Kým by zohnali mapu danej lesnej oblasti dávno by sa skončila ich 12 hodinová hliadka,a je dosť pravdepodobné že by sa nakoniec v tom teréne možno sami stratili
. Však títo mladí príslušníci nevedia ani to, ako sa správne nosí na tele služobný samopal vz. 58 nie to ešte niekoho nájsť v lese podľa máp
.V neznámom lesnom teréne nájsť aj pevné stanovište iba na základe mapy vyžaduje určitú skúsenosť a prax práce s mapou a buzolou.