Ako sa pripraviť na vojnu ?

Všetko čo priamo nesúvisí s bushcraftom

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod fatal_error » 27 Jan 2016, 15:08

MartinV píše:@ fatal error, dakujem za Tvoj link, uz som to cital trikrat :-)
Jeden pekny citat k teme

Ten odkaz na parlemetne listy ber s velmi velkou rezervou. Vacsina z jeho viet mi pride dost rozporuplna, nepravdiva a zavadzajuca. V skutocnosti je to ako vzdy, celkom inac. Takze ten clanok treba brat len ako velmi nepodarenu agresivnu sovietsko/rusku propagandu :)

Vojna je to najhorsie co moze clovek vo svojom zivote zazit a tak pevne verim a dufam, ze znalosti k jej prezitiu nebude nikto nikdy potrebovat.
Per aspera ad astra...
Obrázok užívateľa
fatal_error

Dal Ďakujem: 164 x
Dostal Ďakujem: 268 x

Poslaťod MartinV » 27 Jan 2016, 21:13

Ahoj,

mna tam oslovilo nasledovne:
- jedla maju ludia v meste skutocne zasobu len na par dni,
- zvacsa nemaju ani male zahradky, kde by nieco dopestovavali,
- ludia nemaju doma rozumnu zasobu zakladnych liekov potrebne pre zrazanie teploty, hnacky, antibiotika (chapem, ze su na predpis),
- v lekarniach nedostanes kupit popri zásobách komercnych vychytavok elementarne zdravotne pomôcky (to aby som kupoval cele auto lekarnicky),
- "kdysi běžné věci, jakožto svíčky, zapalovače, antibiotika, palivo, baterie"
- "ve městě bylo pár stromů, ovocné stromy, ale většinu města tvořily stavby, a věřte mi, pokud nemáte elektřinu pro vaření a topení, stromy zmizí velmi rychle"
- barter tovarov "např. jsem měl propan-butanovou lahev, tak jsem na její konec s pomocí kamaráda přidělal koncovku, díky které jsem mohl plnit zapalovače (plyn byl příliš cenný na topení a vaření), tyhle zapalovače se staly malým jměním. Někdo mi přinesl prázdný zapalovač a já jsem ho naplnil plynem, obvykle jsem si za to řekl o jednu konzervu nebo svíčku nebo o cokoliv, co mi mohl nabídnout."
- vyhoda mat nejaku prakticku zrucnost...toto tu riesim zakazdym ked vidim vytvory sikovnych ruk tunajsich clenov (noze, koza, drevo), ja dost zaostavam :-/

Cize ako vidis, politicky aspekt, ani zdroj som velmi neriesil.
Pekny vecer :yees:
MartinV

Dal Ďakujem: 34 x
Dostal Ďakujem: 20 x

Poslaťod Lesný Bes » 27 Jan 2016, 21:48

fatal_error píše:Tipy a rady z války v Bosně.

Dobré! Veľmi mi to pripomína jenu PC hru. Bohvie, či na jej vývoji nespolupracovali práve niektorí preživší z Bosny. Už dlhšie sa na ňu chystám, ale vraj je veľmi náročná na psychiku človeka. Navyše môj PC je taký zaostalý, že ju neutiahne a ja zo zásady mením veci až keď doslúžia, tak si ešte musím počkať.

Možno by to pre niektorých survivalistov mohlo byť poučné:

We take grater pains to persuade others that we are happy than in endeavoring to think so ourselves.
- Confucius -
Obrázok užívateľa
Lesný Bes

Dal Ďakujem: 39 x
Dostal Ďakujem: 33 x

Poslaťod fatal_error » 27 Jan 2016, 23:01

MichalV tak to je fajn lebo web parlamentnelisty je znamy sirenim ruskej propagandy, tak som to pre isotu este dopisal. Ked som to tu poslal nevedel som o tom. Nastastie, kto ma rozum, pochopi co si z toho ma vziat. :camp:

Lesny Bes zaujimave, myslim, ze uz som to tu niekde zazrel ale niesom si isty. Mohol by to byt zaujimavy pocin. :yees:
Per aspera ad astra...
Obrázok užívateľa
fatal_error

Dal Ďakujem: 164 x
Dostal Ďakujem: 268 x

Poslaťod kapybara » 28 Jan 2016, 11:51

hehe..akoze smiech cez udiv ci slzy ci ako...,
k téme celkovo: je to zle polozená otázka, spája dokopy to čo sa spojiť nedá, je dobra akurát tak na neviazanú diskusiu.
takže pamätajte:

"Kto meč berie, mečom zomrie."
Kapybara močiarna je najväčší hlodavec na svete
Obrázok užívateľa
kapybara

Dal Ďakujem: 270 x
Dostal Ďakujem: 405 x

Poslaťod atti.hombre » 28 Feb 2016, 17:10

Obrázok užívateľa
atti.hombre
Moderátor

Dal Ďakujem: 1877 x
Dostal Ďakujem: 2269 x

Poslaťod MartinV » 28 Feb 2016, 20:29

:yees: :lol:
To mi pripomina znameho historku z cvicenia Varsavskeho bloku na Ukrajine.
Boli vysadeni do priestoru, zamaskovali sa a cakali na prichod "nepriatelskych" jednotiek.
Ked sa vykradol na velku a bol prave v najlepsom, tak zacal prekvapivy utok, pricom kusok od neho spod zeme vyliezol tank este pred nimi zakopanych Rusov (Sovietom v tom case)...
Tak ma to napadne vzdy, ked mi v lese treba :oops:
MartinV

Dal Ďakujem: 34 x
Dostal Ďakujem: 20 x

Poslaťod Mirino » 29 Feb 2016, 20:44

Zkusím vážné zájemce o tuto problematiku nasměrovat na http://www.rozpad.cz/forum/index.php
Mirino

Dal Ďakujem: 22 x
Dostal Ďakujem: 77 x

Poslaťod juraj1974 » 29 Feb 2016, 21:17

a komu tim prospjejete? :wink:
Uvidieť prvý je základným predpokladom toho ako nebyť videný.

http://alchymisti.blogspot.sk/?m=0
Obrázok užívateľa
juraj1974

Dal Ďakujem: 1289 x
Dostal Ďakujem: 1460 x

Poslaťod Patkaň » 08 Nov 2024, 16:26

Ak začne vojna, takéto zásoby by ste doma mali mať. Sú to litre vody!

Pre štvorčlennú rodinu by sme mali mať zásobu vody na dva týždne, čo znamená 112 litrov. Počíta sa s tým, že každý človek vypije približne 2 litre vody denne. Voda je nevyhnutná nielen na pitie, ale aj na varenie a základnú hygienu.

Dôležitá je aj hotovosť, pretože v prípade nefunkčných platobných terminálov nebudeme môcť platiť kartou.

https://plenum.sk/ak-zacne-vojna-taketo-zasoby-by-ste-doma-mali-mat-su-to-litre-vody/
Patkaň

Dal Ďakujem: 0 x
Dostal Ďakujem: 8 x

Poslaťod Pája » 12 Nov 2024, 12:47

To je zajímavé, protože před časem bylo někde uvedeno, že Německo svým občanům pro případy živelných katastrof doporučuje mít zásoby na tři dny, protože spočítali, že to je obvykle doba, do které se podaří nastavit humanitární pomoc a rozběhnout záchranné práce. Osobně mám doma dva 5l barely s kojeneckou vodou, zatím to pro havárie vodovodu atd. vždycky stačilo. Pro lidi v paneláku ani není reálné skladovat nějaké obrovské množství...
Kráčím, tedy jsem.
Fail again, fail better. (S. Beckett)

Galerie výrobků na knife.cz
Instagram
Obrázok užívateľa
Pája
Amazonka

Dal Ďakujem: 1239 x
Dostal Ďakujem: 1720 x

Poslaťod Patkaň » 21 Nov 2024, 16:48

Nemecko sa naplno pripravuje na vojnu. Firmy budú musieť poskytnúť svoje autá

Nemecký plán, ktorý má podľa FAZ viac ako tisíc strán, detailne opisuje kroky na ochranu dôležitých objektov, organizačné štruktúry a opatrenia pre prípad obrannej mobilizácie.

povinne poskytli svoje nákladné vozidlá. Podplukovník Jörn Plischke už údajne vyzval nemecké podniky, aby zaškolili svojich zamestnancov na vodičov nákladných áut. „Na každých sto zamestnancov vyškoľte aspoň piatich ďalších vodičov, ktorých nepotrebujete,“ citoval FAZ jeho slová na stretnutí s hospodárskou komorou.

Firmy majú byť tiež pripravené na výpadky elektriny a ďalšie krízové situácie

https://plenum.sk/nemecko-sa-naplno-pripravuje-na-vojnu-firmy-budu-musiet-poskytnut-svoje-auta/
Patkaň

Dal Ďakujem: 0 x
Dostal Ďakujem: 8 x

Predchádzajúci

Späť na Off-topic

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia