Aj ked sa nejedna priamo o zalesacku zrucnost, myslim, ze medzi milovnikmi "primitivnych" zrucnosti sa najde niekto koho zaujima aj tento prastary styl holenia a pripadne sa bude chciet podelit o svoje skusenosti.
Ja som sa britvou zacal holit niekedy v polovici uz minuleho roku (2013) a odvtedy som sa klasickou ziletkou oholil presne dvakrat, ked som potreboval byt oholeny za dve minuty Inac mi holenie britvou velmi sedi, mam pocit ze je to aj setrnejsie k pokozke tvare, oholenie je kvalitnejsie a pocitu, ked som si prvykrat oholil krk a nedorezal som sa pri tom sa maloco vyrovna.
Pouzivam Dovo Solingen 6/8 britvu, samozrejme klasicke mydlo na holenie (ziadne tie instante gely/peny ) a pomerne kvalitnu stetku z (udajne) jazvecich chlpov
Na holeni britvou sa mi okrem uz spomenutych veci paci aj fakt, ze sa nejedna o nejaku bezmyslienkovitu cinnost, ktoru clovek vykona este rano v polospanku ale o cely ritual. Pripravit britvu na holenie (obtiahnut na remeni), pripravit stetku, rozrobit mydlo, dokladne si namydlit tvar, sustredene oholit, poriadne oplachnut stetku a britvu a potom vyutierat do sucha (britvu, stetku zavesit dole hlavou uschnut). O kolko je to odlisnejsie oproti natreniu tvare penou a bleskovym postahovanim nejakym gillete mach 3 ultra hyper turbo, ktore ti popri oholeni este aj spravi danove priznanie.
A na zaver este moja holiaca vybava