Zdravim,
zijem na kraji mensieho mesta. Nedavno sused vencil svoj hafana (neviem co to bolo za plemeno, ale taky mensi a hravy pes). Nejaky deges tiez prave vtedy vencil nejaku ozrutu (este som ho nastastie nestretol), nemal ho na voditku, vobec ho nezvladal (co som pocul, tak uz viackrat vybehol aj po inych susedoch). Kazdopadne, ten pes toho maleho zabil, mal sice kosik, ale aj tak ho dokazal umlatit na smrt

. Ten zazobany, namysleny deges este dodatocne pytal od toho suseda potvrdenie, ze mal toho chudaka zaockovaneho (radsej o tom ani dalej nebudem hovorit, lebo ma ide od nervov roztrhat). Policia to riesila ako priestupok...
Mam tiez maleho psa a hned som si predstavil, co by som robil v takej situacii. Obavam sa, ze jedna z mojich reflexivnych reakcii by bola obrana mojho psa nozom, ktory mam pri venceni vzdy pri sebe (ako spravny bushcraftak

). Neviete kto by bol v prave, keby toho psa zranim pri obrane mojho psa? Bola by situacia ina, keby mam mojho psa na rukach a v podstate by som branil sam seba?
A este otazka, neviem ci sa to tu rieisilo...pokial viem, tak na SR mozem nosit pri sebe zatvaraci noz (nevencim po meste, ale skor za mestom), ci mylim sa?
Dakujem za nazory.