[quote="Pája"] a pokud nechce přispívat k nesmyslnému posílání malých zásilek pro jednotlivce z druhé strany planety a prodlužovat svoji uhlíkovou stopu o kilometry, tak je, řekněme, mírně omezen.
[color=#00BF00][b]//
Neviem ci to len tak BLBO vyznelo alebo to bol zamer ale.. trošku mimo misu segra.. Nezmyselne posielanie malych balikov? To naozaj? Nenažranost obchodnikov ti oči nekole. Ale ask si chce jednotlivec kupiť nieco za prijatelny peniaz tak je obmezeny? Obchodnik to rovnako kupi za tu istu sumu ak nie este aj za menej a ide to rovnakou cestou v lodnych kontajneroch ako jednotlivcovi. Obchodnik je vsak ok ale jednotlivec chrapun co zanechava uhlikovu stopu. To je uz ina kava. Priklad? Tencoserepredstan tu raz ponukal celovku za zvyhodnenu cenu 14,50€ nasiel som mu ju na druhom konci sveta za 6.50€.. Ponukol som mu ju ze mu ju dam za 10€ aby ju mohol predavat lacnejsie.. co myslis co sa stalo? Nie sme uz kamarati.. A toto vsetko je o tom istom. Tato tema je o odlahcovani vybavy. Su tu dva svety ludi. Od extremistov ako je napr. Poutnik (klobuk dole kamo) az po nas čo uz nejaky ten piatok chodime po kopcoch a sledujeme zaroven aj trendy. Zistujeme ze sa da aj lepsie. Nebudem tvrdit ze len to co mam ja je to prave a najlepsie len preto ze to mam. To povazujem za obmedzene a uzkoprse.. Nie som ochotny dat o desiatky eur navyse za to ze niekto presunie polozku z druheho konca sveta s rovnakou uhlikovou stopou ako ja prihodi si na to este 200-300% marzu ked to mozem spravit aj sam a zadarmo. Tak ze ak to zhrniem. Ak mam lowe tak si kupim riad z titanu lebo je lahky a odolny za 30-40€ sam ako si ten isty riad mam kupit tu za minimalne 100-vku. Tak ze ak sa budes pozerat po nejakom to kusku na oblecenie co chces tak si premysli aku uhlikovu stopu bude mat... lebo som presvedceny ze drviva vacsina veci je sita prave na druhom konci sveta..