Adno píše:Celkom sranda, nejaké kešky som už našiel. Rozmýšľal som spraviť aj nejaké vlastné, ale ostal som stále len v rovine rozmýšľania. Prípadne vytvoriť celoslovenskú sieť "bushcraft skrýš" alebo aspoň lokálnu. Dať do nejakej schránky konzervy, vifony, ryžu a iné jedlo, ktoré sa tak rýchlo nepokazí a to cele najlepšie zakopať. Samozrejme nič drahé. Bola by to taká núdzovka, v prípade ak by mi došlo jedlo alebo by som z akýchkoľvek príčin chcel ostať v lese na viacej dni, tak by som mohol ísť "vylúpiť" takúto skrýšu. Keď by každý z nás spravil niečo také vo svojej lokalite, tak by vznikla dosť veľká sieť skrýš. Samozrejme treba predpokladať, že by to ľudia nesmeli zneužívať v štýle - "hurá, jedlo zadarmo". Osobne by som tam napchal aj nejaké staršie veci, ktoré nepotrebujem - človek by sa do toho mohol prezliecť ak by ho popršalo a hrozilo mu zmrznutie
. Možno to je hlúposť, ale uvažoval som nad tým viackrát, tak teda že sa podelím
.
Edit: Zabudol som dodať, že mapu s GPS súradnicami by sme nemuseli zverejňovať všetkým, mohli by sa spraviť nejaké podmienky - buď aktívna účasť na projekte, alebo aspoň 10 príspevkov na tomto portále. To aby nás nevylúpil nejaký chytrák, čo si to tu vygúgli
Ja sa tiež venujem GC už od 2008 tušim... Mám Garmin Oregon 200
Adno je to celkom dobrý nápad. No nesmelo by to ísť oficiálne cez GC.com, pretože je proti pravidlám dávať do cache jedlo a iné veci, ktoré by mohla ucítiť zver a vyhrabať cache. No keby sa to spravilo len v rámci bushcraft-portálu, tak je to dobrý nápad. Ak sa to bude robiť tak tiež sa hlásim a vytvorím jednu v Malých Karpatoch oblasť Záruby.
No musel by sa vymyslieť jednotný poznávací znak v prírode na tom danom mieste. Pretože signál GPS nieje vždy 100% a ani zameranie. V podstate GPS by nás priviedlo na urč. miesto a tam by sme našli nejakú značku ktorá by určila presný bod.