rad by som prispel mojim malom aj ja
. Musim vsak povedat ze je to len nazor moj , a nikomu ho nechcem vnutit ani nic podobne. Ja osobne som vojnu na tzv. vlastne triko nikdy nastastie nezazil , samozrejme registrujem vojny v zahranici o ktorich vsetci vieme .. Afganistam , Irak , davnejsie Kuvajt a podobne . Avsak posledne asi 3 roky dost citam hlavne o druhej svetovej vojne , rozne knizky . A co som porozumel , hlavne z kniziek o holocauste , koncentracnych taboroch , zovote v getach , tak v knizkach od ludi co to prezeli pisu o jednom skoro vsetci . Na vojnu sa neda pripravit , zbytocne su torie co by sme robili AK , nechapte ma zle , jasne treba vediet , ako dat prvu pomoc , ako sa orientovat a tieto veci . No aj v tych castoch to bolo tak ze , zilo sa zilo , samozrejme zidia uz pocitovali tlaky , ale dalo by sa povedat ze to najhorsie prislo z jedneho dna na den . Z dna na den sa ocitli v situaci , ked museli riesit , nedostatok takmer vsetkeho co je pre nas bezne , jedlo , lieky , saty , ... Myslim si ze ak by zajtra nastala podobna situacia , samozrejme nie za ucelom vyhladenia obrovskeho mnozstva ludi , ale dajme tomu ze napadnu slovensko , ak by robili to co vtedy , zatvorili by hranice , strazili mesta , mosty , Stavali bariery , a nam by sa nepodarilo ujst niekam , kolko si realne dokazete predstavit tak ? Prave preto aj ja zastavam nazor z e v situaci ked vypukne vojna , netreba byt napadny , hrat sa one man army , alebo beara gryllsa . Za druhej svetovej to skusali ludia zijuci v getach , vacsinou ich zabili . A vacsinou prezili ludia co ,,drzali hubu a krok " Myslim si ze je dobre mat v hlave vedomosti , byt zrucny , prakticky , ale v tych casoch ludom skor pomohlo donre srdce , cista mysle , a nekonecny optimizmus