Inak - k tomu hádzaniu kamienkov: ten kamienok v tom štvorci musí aj zostať, nesmie sa odraziť mimo neho

sally píše:Kapo - veľa vecí je tam "Chlíbkoidných" = oberkúl návod ako sa dostať z policajných pút, obrázok ako vyzerá zviazaný nepriateľ... no návod, AKO toho nepriateľa zviazať tam už nie je...
Návod na prežitie: hobby alebo nevyhnutnosť
Kúpili ste svojim najbližším aj tieto Vianoce papuče a počítačovú hru? Nemali by ste radšej investovať do kurzu prežitia či do železných zásob potravín?
Zemetrasenie, povodeň, náraz meteoritu do Zeme, hackerský útok, ktorý odstaví počítačové siete. Alebo hlboká ekonomická kríza, ktorá zoberie ľuďom prácu a štátu schopnosť ochraňovať svojich občanov.
Žiadny z týchto scenárov síce nie je oveľa pravdepodobnejší ako pred rokmi, no počet ľudí, ktorí sa na ne pripravujú, rastie.................
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6206563/navod-na-pr ... z1ip642p5d
Sharky píše:Vojna zúri už dávno...
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/131- ... usi?mid=57
Zvýši sa iba ak intenzita a rozsah konfliktu.
Grcajúci smajl tu žiaľ nie je.
Selco popisuje, jaké to bylo žít ve městě celý rok bez elektřiny, paliva, tekoucí vody, dodávek potravin nebo tradičního obchodu. Jejich měna byla bezcenná, neexistovaly policejní nebo vládní síly a v ulicích vládly gangy a násilí. Strategie přežití, kterou on, jeho rodina a komunita použila k tomu, aby zůstali naživu je poučná a může změnit některé vaše priority ohledně přípravy na SHTF ((SHTF = Shit Hits The Fan = výraz používaný survivalisty pro popis katastrofické situace)). I přesto, že nejde o dlouhé čtení, doporučuji tento text kvůli bohatým poznatkům někoho, kdo Velký Průser skutečně zažil.
Používali jsme to, co jsme měli, nebyli jsme připraveni, ani jsme se nevěděli, na co se vlastně připravit. Takže si představte, že jsme se v některých aspektech vrátili do doby kamenné.
Používali jsme cokoliv, co jsme měli, např. jsem měl propan-butanovou lahev, tak jsem na její konec s pomocí kamaráda přidělal koncovku, díky které jsem mohl plnit zapalovače (plyn byl příliš cenný na topení a vaření), tyhle zapalovače se staly malým jměním. Někdo mi přinesl prázdný zapalovač a já jsem ho naplnil plynem, obvykle jsem si za to řekl o jednu konzervu nebo svíčku nebo o cokoliv, co mi mohl nabídnout.
Pokud bych byl zdravotní sestra, pak by moje znalosti byly předmětem obchodu.
A ano, trénink a vzdělání jsou v těchto dobách placeny zlatem, pokud umíte opravovat věci, pak se to může stát vaší obživou.
Jaká skupina tě podporovala?
Moje skupina byla jen moje rodina, moje krev (příbuzní, jako jsou strýcové, babičky, …) v mé ulici a podél ní jsem měl několik blízkých přátel, ale mí nejlepší přátelé byla moje rodina. Nikdy jsem nebral cizince do své blízké skupiny.
Malá rodina není moc dobrá, obvykle se pár malých rodin sejde společně do jednoho velkého domu a zůstanou spolu. Malá rodina nebo jednotlivec není vhodný pro přežití ve městě při Velkém Průseru, možná v divočině (s tím nemám zkušenosti). I když se budete ukrývat ve svém domě se spoustou jídla pod., tak dříve či později přijde dav. Souhlasím se skrýváním, je důležité nepřitahovat pozornost druhých lidí, ale když přijdou, tak potřebujete množství lidí a zbraní, a nejlepší lidé jsou vaše příbuzní.
Nezajímal jsem se v té době o Survival, neměli jsme čas se připravit, pár dní před Velkým Průserem politici v TV uvedli, že všechno bude v pořádku.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia