radeton píše:TO root: Neviem na základe čoho si prišiel ku názoru ,že v prípade nejakej globáln.katastr.by bolo vyhlásenné stan.právo. Chcem len podotknúť že nepatrím ku žiadnym militant.jelimánkom čo sa ovešajú kvérmi a behajú po horách. Svoje som si odkrútil, a to mi stačí netúžim už ťahať železá na chrbte.Je síce pekné čo tu píšeš že sa treba naučiť pliesť košíky, a chovať kozy áno. Iba že!!! Väčšina jednotlivcov by toto nedokázala,a tá bude chcieť tiež žiť. Vznikli by ozbrojené skupiny darebákov,ktoré by si jednoducho to čo nemajú zobrali násilím od tých čo to majú.Pokiaľ by sa komunita chovajúca kozy, a pleťúca košíky nedokázala účinne brániť, a to aj so zbraňou v ruke rýchlo by prišla o svoje stádo kôz a ostali by im len oči pre plač, a pohľad na znásilnené ženy. Prečítaj si napr.ten link čo sem onehdy hodil Kappo je to výpoveď človeka z Bosny a popisuje tam tvrdý reál,a tiež zdvôrazňuje, že zohnať zbraň sa stávalo jednou z priorít prežitia.Osobne sa napr.poznám s jedným pánom z krajín bývalej Juhoslávie,ktorý toto peklo prežil spolu so svojou rodinou.Povedal že kalacha sa nevzdá aj keď je už mier a relat.kľud,lebo nie je nič horšie.ako byť bezbranným v dobe násilia.Nejdem toto tuná už zbytočne rozpletať nemá to zmysel každý si v prípade nejakého problému bude riešiť svoje bytie sám,a sám aj nakoniec zistí či to bola správna cesta,alebo nie.Ja osobne by som si prial aby nikdy ku niečomu podobnému nedošlo.
Neviem na základe čoho si prišiel ku názoru ,že v prípade nejakej globáln.katastr.by bolo vyhlásenné stan.právo - na základe toho že v každom štáte ( Európskom ) je pre prípad zvláštnych udalostí ( vojna, ve+ká prírodná katastrofa, pandémia ,atď.. ) vypracovaný tzv. krízový scénar, ktorý, teda pokiaľ by bolo zachované ešte ako tak elementárne fungovanie riadenia spoločnosti presne popisuje čo by sa dialo ( zo strany vlády, armády, polície ) .. A všade je jednám z prvých bodov, najmä ak by malo dochádzať k spoločensky neželaným javom , vyhlásenie stanného práva. Ono, keby k niečomu došlo tak kľudne sa môže vyhlásiť branná, alebo pracovná povinnosť a je možné že by si opäť vyfasoval koktavé železo, alebo lopatu .. A stanné právo má svoje pravidlá - jedným z nich je že za hrubé porušenie môžeš byť potrestaný na mieste .. napríklad za rabovanie, neuposlúchnutie priameho príkazu, ... Niečo o to, viem a naopak, čudujem sa že sa čuduješ
Väčšina jednotlivcov by toto nedokázala,a tá bude chcieť tiež žiť. Vznikli by ozbrojené skupiny darebákov .. teda ja som nepovedal že tí, čo budú pásť kozy, či pliesť koše sú telce a nebudú so brániť to čo majú. Naopa, tí čo budú lúpežiť naozaj nedokážu prežiť, lebo ak prídeš, zabiješ a zješ mi kozy a mňa odstrelíš, nabudúce budeš mať veľké H. a môťu sa strielať ( a pojedať ) leda tek medzi sebou .. Iné je to čo sa dialo a deje v Bosne, Afrických štátoch .. tu nejde o to čo tu preberáme, ale o spločenský rozvrat .... Nechcel by som ale rozoberať túto tému, to je o inom.
že zohnať zbraň sa stávalo jednou z priorít prežitia ... ale veď ja som nepísal že nie .. Písal som že TERAZ zbraň nechcem a nepotrebujem... atď ..
Inak, keby k dačomu došlo, militantnej skupine by som sa zďaleka vyhol. Totiž taká skupina sa spolieha iba na fungujúceho jedinca, akékoľvek obmedzujúce zranenie, choroba a podobne je diskvalifikujúce, ľudovo povedané, memá ti kto podať pohár vody. Aj preto som odporúčal pridať sa ku komunite ktorá sa snaží prežiť "poctivo" ..
Toľko v skratke. Naozaj nemám chuť písať a špekulovať o tejto problematike. Ono realita by bola úplne mimo ako si predstavuje tu prítomná väčšina
Podľa mňa je základom k prežitu v takej situácií, akou sa tu zaoberáme nie zbraň, či vedomosť pliesť košík, ale niečo úplne iné ...
howgh